Torn per al ball del Ciri i la dansa de Castellterçol

La Festa Major del municipi vallesà comença aquest divendres i acaba dimarts

Cultura

Castellterçol

Aquest divendres comença a caminar la Festa Major de Castellterçol. Per tant, arriba el torn de dues danses solemnes i cerimonials, de tradició ancestral, patrimoni de Catalunya, que cada any apleguen a centenars de persones: el ball del Ciri i la dansa de Castellterçol. Aquest any serà la cobla Jovenívola de Sabadell l'encarregada de posar música –arranjada pel músic Joaquim Serra als anys 50- a les sis parelles que ballaran les dues danses, que es podran seguir a la plaça Vella aquest diumenge 23 d'agost a la una del migdia i dilluns a les sis de la tarda. La cobla farà doblet, i diumenge a les set de la tarda amenitzarà el ball de sardanes.

Danses ancestrals en primer terme, el programa de la Festa Major de Castellterçol està replet d'actes. Aquesta tarda se celebra la festa de la bicicleta. Demà és el torn de la cursa al Castell, dels cercavila i ball de gegants i nans, del correfoc i del pregó, a càrrec del promotor cultural Joan Sagalés. I diumenge, la fira d'artesania, que també s'ha convertit en tota una tradició de les festes, celebrarà el seu vint-i-cinquè aniversari. A més, la missa de les festes, la trobada country, un espectacle musical, la caminada popular, la festa per als infants, els torneigs de golf i billar, ball per a la tercera edat i la nit jove.

Un concert sobre la Nova Cançó en primícia
El dilluns 4 d’agost a les deu de la nit Marc Parrot presentarà en primícia un espectacle sobre els 50 anys d'història de la Nova Cançó. Un espectacle que voltarà posteriorment arreu de Catalunya i que abordarà temes com el De mica en mica, de Serrat, o el Comptador d'Estrelles, d’en Sisa.

Edicions locals