Aleix Espargaró correrà les dues pròximes curses de MotoGP

El granollerí debutarà a la categoria reina del motociclisme aquest 30 d'agost

Esports

Granollers

El cap de setmana del 29 i 30 d'agost dos joves granollerins, els germans Espargaró, disputaran el Gran Premi d'Indianapolis. El petit, el Pol, intentarà pujar al podi dels 125cc; és sisè del Mundial. El gran, l'Aleix, debutarà en MotoGP. El de Granollers, que aquest any corre només el campionat d’Espanya amb una Moto2, pilotarà una Ducati oficial les dues pròximes curses del Mundial de MotoGP, que es disputaran a Indianapolis i Misano, als Estats Units i San Marino, respectivament. Aleix, de 20 anys, substitueix a l'italià Michele Fabrizio, qui ocuparà la vacant de Mika Kallio, que pilota la moto del lesionat Casey Stoner. Tot un joc de les cadires que ha beneficiat al granollerí.

És a dir, que si l'australià Stoner no supera els estranys i preocupants problemes físics que l'han obligat a baixar de la moto, Aleix Espargaró conduirà una Ducati -de l’equip satèl·lit d’aquesta marca, el Pramac- fins al final de la temporada de la categoria reina del motociclisme. Un inesperat premi per a una dura temporada. Però molt merescut. I és que el granollerí va substituir fa unes setmanes amb brillantor a l'hongarès Balász Nemeth del Team Balatonring de 250cc. Van ser dues curses: Holanda i Alemanya. A la primera l'Aleix va quedar quart i a la segona setè. Per tant, no és d'estranyar que el Pramac Racing Team s'hagi fixat en ell.

"Estic molt content per aquesta oportunitat. Córrer en MotoGP és el millor premi per a un any molt complicat, perquè m'he passat moltes setmanes mirant el mundial per la televisió", apuntava aquest dijous el pilot de Granollers. Sobre la Ducati que conduirà, com a mínim, en dues curses, Aleix Espargaró subratlla que "la seva acceleració és brutal", però que confia en el seu estil de pilotatge i només pensa "en rodar, rodar i rodar".

Edicions locals