Comença la diversió

AraVallès.cat t'apropa cada dia el més destacat de la Festa Major de Granollers

Cultura

Granollers

Tot a punt. Amb la pedalada amb BTT d'aquest matí que organitzen els Blancs, arrenca la Festa Major de Granollers. Comença la diversió. Ni més ni menys que 180 actes des d'aquest dissabte 22 d'agost fins al proper diumenge 30. Nou dies per gaudir d'una programació molt variada que ha obligat a les colles organitzadores, als Blancs i als Blaus, a innovar, a ser més creatius. I és que, respecte l'edició anterior, han disposat d'un 15 per cent menys de pressupost. Desapareixen els muntatges titànics que implicaven moltes hores i molts euros, i rebroten les activitats de carrer més senzilles i tradicionals. I de fons, les obres que afecten el centre de la capital del Vallès Oriental, que complicaran molt la mobilitat.

Sigui com sigui, arrenca la disbauxa, comença a caminar una de les festes majors més atractives de tot Catalunya. I amb ella, AraVallès.cat, el diari digital del Vallès Oriental. Des d'aquest dissabte 22 i fins al diumenge 30 t'aproparem tot allò que succeeixi a la Festa Major de Blancs i Blaus. Cada matí t'avançarem les activitats més destacades i atractives de la jornada. I durant el dia, t'explicarem que està succeint pels carrers de Granollers. T'ho escriurem i t'ho mostrarem, ja sigui a través de vídeos -aravídeos- o de fotografies -la imatge. A més, parlarem amb els caps de colla de Blancs i Blaus, i estrenarem algunes de les seccions del diari que t'acompanyaran tot l'any; veus destacades i diverses del Vallès Oriental començaran a col·laborar amb AraVallès.cat durant la Festa Major de Granollers.

Primers actes d'aquest dissabte

Aquest dissabte comença la diversió, i la jornada ja va força plena. Si els Blancs obren festa damunt la bicicleta a les deu del matí a la plaça de l'Església, els Blaus dediquen el matí a la ruta històrica blava i a fer un mos a dos quarts d'una del migdia a la plaça de les Olles. Ja a la tarda, la foto de colla i la ballada de sardanes amb la Cobla Ciutat de Terrassa, a dos quarts de set de la tarda a la recentment renovada plaça de la Corona.

A dos quarts de nou, al Centre Cultural de Granollers, es presentarà el documental El temps trobat, enregistrat pels realitzadors granollerins Agustí Corominas i Berta Diumaró durant la passada Festa Major de Blancs i Blaus. Una mirada molt personal sobre els dies de disbauxa a la ciutat. A dos quarts de deu, a la plaça de l’Esglèsia, Bricofarras, que farà un cercavila pel centre de la ciutat. A les onze els Blaus estrenen la Capella blava, que estarà situada al corredor de Santa Esperança. I a dos quarts de dotze de la nit, a la plaça de la Porxada, concert d'inici de festes amb l'actuació d'Always Drinking Marching Band.

Diumenge, el repte
I aquest diumenge 23 d'agost la festa s'anima encara més amb la competició de bitlles catalanes, el partit d'handbol entre Blancs i Blaus al Palau d'Esports de Granollers i el toc d'inici a la plaça de la Porxada. I a les set de la tarda, com cada any, la cerimònia d'inici de festes, amb la cercavila i els balls de lluïment dels diferents grups festius de les colles. Les mil i una obres al centre de la ciutat han obligat a canviar el recorregut, que comença al carrer de Torres i Bages -i no a la plaça Corona- i que acaba a la Porxada. El plat fort? El repte dels Blancs, la colla guanyadora de l'any passat, als Blaus. Després, el plat a taula, amb el sopar entre les dues colles i el bingo musical.

I dilluns molt més, amb els jocs gegants per a la canalla, els contes blaus infantils, els concerts amb el grup Los Llorus del Negritu i Espaldamaceta, l'enfrontament de gralles, els contes blaus per a adults, el cinema a la fresca amb la pel·lícula Bolt i les actuacions nocturnes de Lagarto Amarillo i The Tremendos. I tot plegat acaba de començar!

Edicions locals