Dies de lluita entre barris a l'Ametlla

La música protagonitza unes festes que finalitzen el dimarts 25 d'agost

Cultura

Ametlla del Vallès

Mig poble de verd, l'altre mig de groc llampant. La línea imaginaria que marca la situació de l'edifici consistorial divideix el poble. Són dies de lluita a l'Ametlla del Vallès. En concret, cinc jornades de disputa, les mateixes que dura la Festa Major. El barri de Baix defensa corona. El de Dalt està convençut que aquest any, en la dotzena edició de la ja tradicional lluita, guanyarà més de la meitat de les vint proves. Els participants -cada estiu en són més- hauran de llançar pinyols d'oliva, estirar cordes, menjar flams a corre cuita, cridar fins a perdre la veu i, fins i tot, donar sang. El dimarts 25 d'agost a la nit es coneixerà el nom del barri vencedor.

L'Ametlla del Vallès torna a apostar per la disputa entre verds i grocs per animar la Festa Major. Gran part del programa d'activitats l'omple l'enfrontament entre els ficticis barris de Dalt i de Baix. Però n'hi ha més, tot i el baix pressupost. I és que tal i com reconeix l'alcalde del municipi, el socialista Jordi Pousa, aquest any la crisi econòmica "ens ha obligat a reduir recursos". Sigui com sigui, acompanyaran la lluita actes que acostumen a aplegar força gent, com ara la mostra de truites, la botifarrada popular, el concurs de fotografia o el corretapes.

La música és la protagonista del programa. Aquest dissabte a la tarda, a la plaça de l'Ajuntament, hi ha ballada de sardanes, amb la cobla Mediterrània. A les deu de la nit, concert amb Manu Guix. Més tard, a la Font de la Mina, rock i ska per als més joves. I per a diumenge, dilluns i dimarts, concert a càrrec de l'Orkestina, nit de disbauxa amb Mamyfora i La banda del coche rojo, l'actuació de Guantanamo Free i la festa de Ràdio Flaixbac –propietat d'un conegut del municipi, el Miquel Calçada.

Edicions locals