Vilanova, Sant Antoni de Vilamajor i Samalús s'apunten a la festa

Les tres poblacions vallesanes ofereixen aquest cap de setmana mil i un actes

Cultura

Cap de setmana de Festa Major a Granollers, a l'Ametlla del Vallès... i a Sant Antoni de Vilamajor, Vilanova del Vallès i Samalús. Per triar i remenar. I és que aquestes tres últimes poblacions no s'arronsen i ofereixen actes de tot tipus per als seus veïns i per a aquells que no hagin decidit mudar-se nou dies a la capital de la comarca. Les festes de Sant Antoni duren fins al diumenge 23 d'agost. Vilanova, que celebra els seus 25 anys d’independència, allargarà la disbauxa fins dilluns. I Samalús, un dels dos pobles que formen el municipi de Cànoves i Samalús, també ha decidit posar el punt i a part a la Festa Major aquest diumenge.

Balls, concursos, activitats esportives, teatre, música... Sant Antoni de Vilamajor aposta per un programa amb activitats de tot tipus i per a totes les edats. Des del tradicional concurs de dòmino, que organitza el casal d'avis, fins a la desfilada de pentinats a càrrec d'una perruqueria del poble, passant pel campionat de botifarra o la festa aquàtica. Aquest any, concretament aquet diumenge a les set de la tarda, es torna a celebrar la baixada de carretons, que va quedar fora del programa ara fa un parell d'anys perquè s'havien produït alguns accidents. L'any passat ja es van tornar a veure carros a tota velocitat pel municipi. A més, hi haurà una nit de monòlegs, una sessió de teatre i un espectacle amb Pep Plaza.

Una de les novetats d'aquest any a Sant Antoni és la Fira de les Bruixes, que s'inaugura aquest matí de dissabte i estarà instal·lada al carrer Vell. També s'estrena la possibilitat de passejar amb camell pel municipi. Un any més, i ja en van vint-i-un, se celebrarà el concurs de pintura. I l'Associació Bocs i Diables de Sant Antoni de Vilamajor posarà punt i final a les festes amb un correfoc diumenge a la nit, pròleg d'un castell de focs d'artifici.

Cinema de terror i pastissets a Vilanova
"Cada terra fa sa guerra... i cada poble sa Festa Major", subratlla l'alcalde de Vilanova del Vallès, Oriol Safont. I repassant el programa d'actes, queda clar que els vilanovins gaudiran aquest cap de setmana d'unes festes d'estiu força originals. Per començar, el cicle de cinema de terror arriba a la novena edició programant dues pel·lícules: El silencio del mal i Hostel. Per continuar, un concurs de postres i una guerra d'aigua. La música també tindrà el seu lloc a la Festa Major, a través de les orquestres de ball i també amb un concert jove que se celebrarà aquest dissabte a la nit. La tradició la posaran els gegants i els castells de dels Xics de Granollers. És el vint-i-cinquè aniversari de les festes, i per això el programa inclou dues inauguracions: la d’una pista d'skate i la de la nova seu de Protecció Civil. El programa també ofereix la possibilitat de conèixer millor el municipi, ja sigui en bicicleta o a peu.

I màgia amb un somriure a Samalús
Dues jornades festives, aquests dissabte i diumenge, amb activitats ben variades. Això és el que ofereix Samalús. Gimcana de bicicletes, homenatge a la vellesa, campionat de botifarra -del joc de cartes-, espectacles d'animació infantil, xocolatada, cantada d'havaneres, vermut popular, concurs de truites, partits de futbol... i l'actuació del televisiu Màgic Andreu, que, com és habitual, combinarà màgia i humor aquest diumenge a les deu de la nit a l'envelat.

Edicions locals