Cançons insolents i nens atrevits inicien la lluita entre colors

El repte i la cercavila protagonitzen l'arrencada de les festes de Granollers

Cultura

Granollers

La tonada del I still haven't found what i'm looking for, dels mítics U2. La lletra, de la colla dels Blancs: "Granollers cremarà, ja mai més serà blau, la festa blanca serà la millor, perquè els blancs guanyarem la Festa Major, Granollers serà blanc per Festa Major". Amb aquestes rima fàcil però efectiva, els Blancs van provocar als Blaus aquest diumenge al vespre a la plaça de la Porxada. Un repte que va respondre la quitxalla dels Blaus. I és que els Draguets van ser els protagonistes d'un vídeo on van explicar com veuen ells la colla i la Festa Major. No va faltar el nen, molt aplaudit pels presents amb samarreta blava, que va sentenciar que "els Blancs no pinten res".

El repte, l'activitat de la Festa Major de Granollers més destacada d'aquest passat diumenge, va omplir la plaça de la Porxada. Abans, el cercavila d'inici de festes i el lluïment de les colles van animar el centre de la ciutat. Això sí, només aquells carrers que no estan potes enlaire: les obres al carrer Anselm Clavé van obligar a canviar el recorregut tradicional. Sigui com sigui, milers de persones van sortir al carrer per veure gegants, capgrossos, sirenes, el llit dels indis apatxes, les danses escoceses dels MacHagum, els bastoners, les dones de Dena i diverses actuacions amb foc.

Finalitzada la cercavila, els balls de lluïment i el repte, les dues colles van sopar plegades. Com era d'esperar, els càntics van donar pas a una batalla campal amb vi i aigua pel mig. Més tard, bingo musical, on els agraciats que tenien al seu cartró totes les cançons que sonaven podien endur-se un pernil ibèric a casa.

Dimarts de gimcana i sang
I la programació de la Festa Major continua. Si aquest dilluns va destacar l'enfrontament de gralles i els concerts amb Espaldamaceta, Lagarto Amarillo i The Tremendos -aquests últims amenitzant l'envelat de Festa Major, amb elles amb mantó i ells amb barret-, aquest dimarts 25 d'agost arriba el torn de la cercavila infantil, que parteix del carrer Torras i Bages a dos quarts de sis de la tarda. De sis a deu de la nit, donació de sang a la parròquia de Sant Esteve. També a les sis, però a la plaça de Maluquer i Salvador, jocs de taula gegants. I a dos quarts de vuit, a la plaça Perpinyà, un dels tocs exòtics de la festa: master class de Bollywood amb Yuraima. Una classe de Bhangraa, apunten els Blancs, per aprendre a moure el cos "a un ritme diferent".

I ja de nit, a les deu a la plaça de l'Església, gimcana nocturna. Els Blaus amenacen: "la gimcana de totes les gimcanes que es fan i es desfan... i aquest any més perversa, més bandarra i més divertida que mai!" A dos quarts d'onze, a la Porxada, concentració de bateries per quart any consecutiu. Abstenir-se no amants del soroll. A la mateixa hora, al Teatre de Ponent: La vida és un tango. I per tancar la jornada, a mitjanit a la plaça de l'Església, concert final de la gimcana nocturna amb el grup DCallaos.

Edicions locals