Una riuada de gent inunda el centre de Granollers

Vallesans de totes les edats s'apropen a la ciutat per gaudir dels primers dies de la Festa Major

Cultura

Granollers

"Esperàvem molta gent, però no tanta". La frase la repetien cofois aquest dimarts 25 d'agost membres tant de la junta dels Blancs com de la dels Blaus. L'alta presència de públic en gairebé tots els actes dels primers dies de la Festa Major de Granollers ha superat les millors expectatives de les dues colles. En temps de crisi i amb un pressupost menor, Blancs i Blaus han apostat per activitats de petit format, de carrer i més creatives. "Aquest any fem una festa plena de petits actes que fan una festa gran", explicava el passat dissabte a l'AraVallès.cat el cap de colla dels Blaus, Esteve Plantada. La riuada de gent que aquests quatre primers dies de festa ha inundat el centre de Granollers constata l'èxit de l'aposta de les dues colles granollerines.

Dilluns a la nit milers de persones van gaudir del concert de Lagarto Amarillo a la plaça Beranger, abarrotada -sobretot- de molts joves de tot el Vallès Oriental. Uns centenars més van preferir als The Tremendos a la plaça de Perpinyà. I només unes quantes hores més tard, aquest dimarts a dos quarts de sis de la tarda, el centre de Granollers ja tornava a estar ple de gent fruint amb la cercavila infantil, que va partir del carrer Torras i Bages. Més tard, la Porxada es va omplir de famílies senceres, equipades amb samarretes blanques i blaves, que no es van perdre cap detall del lluïment dels elements festius de la cercavila infantil, que va cloure amb una actuació dels més xics dels Xics de Granollers i amb un berenar.

I mentre els nens mastegaven els entrepans, uns metres més enllà, a la plaça de Maluquer i Salvador, quatre joves s'ho empassaven tot -des de puré de patates fins a hot dogs. Competien per veure qui endrapava més amb menys temps; una animalada que organitzen des de fa anys els Blaus. I a dues passes del T’ho empasses tot!, l'acte exòtic de la jornada: master class de Bollywood amb Yuraima a la plaça Perpinyà. Una classe de Bhangraa, amb quatre ballarines damunt l'escenari i molta gent imitant els seus gestos, que no es va aturar ni per les quatre gotes que van caure a aquella hora.

I ja de nit, èxit de participació en la gimcana nocturna i en la concentració de bateries que, per quart any consecutiu, van organitzar els Blancs a la plaça de la Porxada. Més tard, a dos quarts de dotze, cantants més o menys afinats i moltes rialles a la plaça de Perpinyà, amb el concurs de Singstar i el Cant de les sirenes. I com no, per tancar la jornada, nova riuada de jovent per escoltar en directe a DCallaos i a Codina Sound Sistem.

Dimecres de vermut, vi i sardines 
I tot plegat acaba de començar. Aquest dimecres 26 d'agost, més actes. A la una del migdia, a la Porxada, vermut en glossa: composicions poètiques, cant, musiqueta i un vermut "de primera", o com a mínim això és el que garanteixen els Blaus. Ja a la tarda, a les cinc, instants de música i tranquil·litat a la plaça de Josep Maria Folch i Torres, i taller d'instruments musicals a les sis a la plaça Perpinyà. A la mateixa hora, a la plaça de Maluquer i Salvador, campament obert per als rostres pàl·lids que s’hi acostin. I més tard, ball de donzelles de Granollers i danses mediterrànies, conte de Festa major i iniciació al tast de vins.

A la nit, a dos quarts de deu a la Porxada, concurs de monòlegs. A les deu, al parc Torres Villà, projecció de la pel·lícula Wall-e. A la mateixa hora, a la plaça de l'Església, recital poètic amb Josep Pedrals i Gonzalo Escarpa. I també a les deu de la nit, però a la plaça de Perpinyà, posa't el mar a la boca: sardinada popular i concert amb el grup Escalivada. Un acte, aquest últim, organitzat pels Blancs amb la col·laboració d'AraVallès.cat.

Edicions locals