Els Blancs presenten un pregó diferent i molt visual

Èxit d'assistència al Ho tindrem tot pagat i a la presentació d'AraVallès

Cultura

Granollers

Tot i que milers de persones gaudeixen des del passat dissabte de les mil i una activitats que ofereix la Festa Major de Granollers, per a molts la disbauxa de debò comença aquest dijous al vespre, amb el pregó. Per això els Blancs, guanyadors de la competició de colles de la passada edició i, per tant, els encarregats d'organitzar el ritus inicial, han dedicat molts esforços i euros a la cerimònia del pregó. Aquest dimecres al vespre els responsables de l'esperat acte en polien els detalls finals i, segons apunta el cap de colla dels Blancs, David Fiérrez, tot plegat es traduirà en un pregó "innovador, diferent al que s'ha vist en anys anteriors".

La cerimònia del pregó de la Festa Major comença a les set de la tarda amb la tronada i la cercavila dels elements festius de la ciutat, que començarà a caminar a la plaça de l'Oli i passarà per la plaça de les Olles, el carrer Santa Anna, la plaça de la Caserna, el carrer de les Travesseres, el carrer d'Espí i Grau, la plaça Maluquer i Salvador i el carrer Sant Roc. A les vuit la cercavila entrarà a la plaça de la Porxada: els Xics de Granollers faran caminar un pilar i els gegants i els capgrossos de la ciutat ballaran. A les nou de la nit, torn per a un pregó diferent i molt visual en el continent, però molt tradicional en el contingut, ja que parlarà -utilitzant un to sarcàstic, propi del monòleg- dels problemes de la ciutat. El pregó finalitzarà amb l'encesa de la traca i amb la guimbada.

I a les onze, la ciutat embogeix: a la plaça de la Caserna, sortida dels toros embolats amb el grup Tararí; a la Porxada, master class Blanca amb Les Guapes; al parc Torres i Villà, espectacle de gospel, amb Gospel&Spirituals; i a la plaça Perpinyà, concert amb Los Hermanos Unidos. I per aquells que encara guardin forces, a les dotze a la plaça de Can Trullàs, versots dels Diables de Granollers. A tres quarts d'una de la matinada, al carrer Roger de Flor, la cremada dels instituts; un acte "imprescindible" per al cap de colla dels Blancs. I a partir de la una, ball amb les orquestres Hotel Cochambre i La banda Puig, concert amb Balkatalan Experience i festa reggae a la plaça de l'Església amb l'actuació de MObyStick i Nyahbingi Sound System.

Sardines exhaurides en la presentació d'AraVallès.cat
Pel que fa a la jornada festiva d'aquest dimecres, de nou riuada de gent al centre de la ciutat per gaudir de les activitats, tot i la constant amenaça de pluja. Èxit del vermut en glossa, dels instants de música i tranquil·litat a la plaça de Josep Maria Folch i Torres, del taller d'instruments musicals, del ball de donzelles de Granollers, dels concert de Mazoni... Però sobretot, èxit del Ho tindrem tot pagat, un acte amb música i textos reivindicatius -l'Ajuntament va rebre per tots costats- que els Blaus -que també se'n van riure d'ells mateixos- van organitzar a la plaça de l'Església.

I a les deu de la nit, a la plaça de Perpinyà, es van vendre tots els tiquets per degustar sardines i rom i gaudir de l'actuació del grup de folk lleidatà Escalivada. Aprofitant la festa, es va presentar en societat Aravallès.cat, el nou diari digital del Vallès Oriental, una aposta atrevida per internet i la menyscabada informació de proximitat. AraVallès.cat, que es vesteix de blanc i blau -els colors de les dues colles granollerines- va projectar un breu vídeo per donar-se a conèixer i va repartir centenars de flayers promocionals.

Edicions locals