Un pregó molt televisiu obre les festes de Granollers

L'actor granollerí Òscar Molina va presentar un talk show de 10 minuts des de la balconada de l'Ajuntament

Cultura

Granollers

La balconada de l'Ajuntament de Granollers es va convertir aquest dijous a la nit en l'improvisat escenari d'un talk show, un d'aquells programes televisius que combinen amb més o menys humor monòlegs, entrevistes i gags. Els Blancs, tal i com va avançar dimecres AraVallès.cat, van apostar per un pregó diferent i molt visual, en concret, per convertir a l'actor granollerí Òscar Molina en el presentador d'un espai televisiu de 10 minuts que va obrir oficialment la vint-i-sisena edició de la Festa Major de la capital del Vallès Oriental. Dalt de la balconada del consistori, Molina, càmeres de televisió, tres músics -bateria, baix i saxo- i un regidor per animar al públic. A la plaça, dues grans pantalles i milers de persones. La Porxada va quedar petita.

Va ser, tal i com va subratllar el presentador i animador de l'acte, Pep Callau, un pregó "sui generis", que va agradar a la gran majoria dels presents. Molina va encetar el discurs amb un monòleg per fer-se amb la complicitat del públic, parlar de la crisi econòmica i, sobretot, repassar l'actualitat de la ciutat. En aquest punt, menció especial per a les mil i una obres que hi ha al centre de Granollers; el showman no va passar per alt les dificultats per enllestir la nova plaça de la Corona. De fet, Molina va entrevistar a un tal Paco Socabón, responsable de la reforma de la capital de la comarca i partidari de tirar la Porxada a terra per fer-hi un gran pàrquing. I com en tot programa televisiu, moment per a la publicitat, amb la imitació local -obra del grup Reacció- de l'anunci d'una coneguda marca de cervesa; aquí el protagonista no va a Formentera, sinó a les platges del Maresme.

Entrevista a Josep Mayoral
El plat fort del pregó va ser l’entrevista a l’alcalde de Granollers, el socialista Josep Mayoral, que després de jugar amb el presentador va respondre la gran pregunta: porten calçotets els McHagum sota el kilt, la tradicional falda escocesa? "En les exhibicions jo crec que sí, però en la intimitat em temo que no", va respondre el batlle. El programa televisiu del Molina també va comptar amb una accidentada connexió en directe amb la casa dels Espargaró -pilots de moto- i amb dos suposats membres de cada colla llançant els seus crits de guerra. El talk show va finalitzar amb Molina encenent des de la balconada de l'Ajuntament la gran traca que enceta la disbauxa. La realització, perfecta. La plaça, abarrotada. Molina i els Blancs encantats amb el resultat final. I tots amb els mocadors amunt per la guimbada.

Però la nit era jove i quedaven molts actes per gaudir. Opcions, mil i una. A les onze de la nit, èxit de públic tant a la plaça de la Caserna, amb la sortida dels toros embolats amb el grup Tararí, com al parc Torres i Villà, amb l'espectacle de gospel dels Gospel&Spirituals. I a la plaça Perpinyà, tot ple per escoltar a Los Hermanos Unidos. I fantàstics els versots dels Diables de Granollers, més punyents que el pregoner i, com no, amb molta pólvora. Ja entrada la matinada, la cremada dels instituts: rodes de foc, núvols negres i vermells i molta música. Aules calcinades i molts joves, molts, que en altres escenaris de la ciutat van gaudir d'Hotel Cochambre, La banda Puig, Balkatalan Experience, MobyStick i Nyahbingi Sound System.

Divendres d'arròs, aigua i foc
A dormir i a repassar el programa de la festa, que confirma un divendres de bogeria. A les dotze, la tronada del migdia. I a les dues, arrossada popular per 4 euros al parc de Torras Villà. Ja a la tarda, la cercavila de l'Esquitxalla, el correaigua infantil, el campionat de dominó i les sortides del tren blau. També cal anotar l'Espai d'Artenblau, el concurs de peix blau i bacallà dels Blaus, amb l'actuació del grup Armonikando, i la ballada de sardanes amb la Cobla Marinada. I a dos quarts de vuit, a la plaça de la Corona -sí, ja està enllestida- la tradicional estirada de corda: comença la batalla de proves entre Blancs i Blaus!

I n'hi ha més. A dos quarts de nou, a la Porxada, sortida de la gralla de foc dels Blaus i la guspira dels Blancs. I a les nou, correfoc de la colla dels Diables de Granollers. Ja de nit, ball del drac de Granollers, el correaigua a la Porxada, Dj Masti a la plaça Perpinyà, espectacle de circ al parc de Torras Villà, el Mite de Blancdora al parc de Ponent, ball amb l'orquestra Odisea, i concerts amb Arangu, Strombers i la Fundación No Hay Manera. Comença el cap de setmana fort de la Festa Major de Granollers!

Edicions locals