I la colla guanyadora de la Festa Major de Granollers és...

Aquesta mitjanit s'anunciarà el vencedor d'una 26a edició d'actes multitudinaris

Cultura

Granollers

El rajoler blanc, Jordi Galí, i el rajoler blau, Miquel Locubiche, tenen la responsabilitat de desempatar la competició de colles. La multitudinària cita? A les set d'aquesta tarda al Palau d'Esport. I és que Blancs i Blaus arriben empatats (4 a 4) a la última de les proves de la vint-i-sisena edició de la Festa Major de Granollers: el tradicional i esperat concurs de rajolers. La igualtat entre les colles ha marcat la competició. I les riuades de gent al centre de la ciutat, dia rere dia, acte rere acte, han constat que la Festa Major de la capital del Vallès Oriental és una de les millors festes que hi ha a Catalunya.

Divendres els Blaus van guanyar el campionat de futbolí per un ajustat 66 a 65 i l'estirada de corda infantil per 2 a 0. Els Blancs van guanyar l'estirada de corda d'adults, al igual que l'any passat, i el campionat de dòmino. Dissabte els Blaus van endur-se el llançament de rajoles i els Blancs el campionat d'escacs. La passada de rajoles d’infantils i adults també se les van repartir: la victòria en categoria infantil per als Blaus, la d'adults per als Blancs. Per tant, tots atents al que passi aquesta tarda al Palau d'Esports.

Això sí, no serà la competició de proves sinó el jurat escollit per l'Ajuntament de la ciutat qui aquesta mitjanit anunciï quina colla es mereix aquest any obtenir el premi que li donarà dret a escollir el pregoner del 2010. Sense embuts, els 11 components del jurat decidiran quina és la colla guanyadora d'aquesta vint-i-sisena edició. No serà fàcil, perquè els actes d’aquest any -més petits, més creatius i més de carrer que en altres edicions- han estat tot un èxit, tant de públic com d'organització.

Sopar de fi de festa la parc del Congost
Però entre el concurs de rajoles i el veredicte de la colla guanyadora les colles hi han encabit un seguit d’actes molt atractius. A les nou, al parc del Congost, el sopar de fi de festa, a cinc euros el plat. A dos quarts de deu, del carrer de Ramon Llull al carrer de Sant Roc, la traca dels 1000 metres, a càrrec dels Diables de Granollers. I a dos quarts d'onze, al parc de Firal, castells de focs d'artifici, a càrrec de la pirotècnia castellonenca Martí de Burriana. I passat el veredicte -cal recordar que l'any passat van guanyar els Blancs-, ball de final de festa a la plaça Barangé.

Edicions locals