Els Blaus guanyen la memorable 26a edició de les festes de Granollers

També vencen a les proves (5 a 4) després d'endur-se un ajustat concurs de rajolers

Cultura

Granollers

Els Blaus són la colla guanyadora de la vint-i-sisena edició de la memorable Festa Major de Granollers. Així ho va anunciar aquest diumenge, quan passaven uns minuts de la mitjanit, l'animador i presentador de la festa, Pep Callau, que feia així de portaveu dels onze membres del jurat escollit per l'Ajuntament de la ciutat. En una plaça de la Porxada plena de gent -l'habitual durant aquests nou dies de disbauxa- i entre els crits d'alegria d'uns i les cares de resignació dels altres, els de la samarreta blava van agafar el relleu dels Blancs, guanyadors de la passada edició. La decisió del jurat no va ser fàcil, perquè els actes d’aquest any -de més petit format, creatius i de carrer- han estat tot un èxit, tant de públic com d'organització.

Conegut el veredicte, l'eufòria blava va esclatar a l'instant en una Porxada tenyida de blanc i blau -menys blanc que blau, ja se sap. Al Farras li va faltar temps per posar-se a ballar. Amb aquest nou triomf els Blaus ja sumen catorze victòries en vint-i-sis anys de la festa de les colles, davant de les dotze dels Blancs. Cal recordar que l'any 1991 es va produir un inèdit empat. 

El diumenge es va començar a inclinar del costat dels Blaus quan Miquel Locubiche va guanyar un dels concursos de rajolers més igualats que es recorden, trencant així tres anys consecutius de domini del blanc Jordi Galí. Aquest diumenge al vespre, en un Palau d'Esports ple de gent, Locubiche es va imposar per una sola peça de diferència (101 a 100) en una quarta ronda de desempat. I és que en la primera ronda els dos rajolers havien empatat a 91. I en les dos següents va continuar la igualada. Finalment Locubiche aconseguia la seva segona victòria com a rajoler dels blaus després de sis participacions a la Festa Major de Granollers.

Amb aquesta victòria els Blaus desfeien l'empat a 4 de la competició. Divendres els Blaus van guanyar el campionat de futbolí per un ajustat 66 a 65 i l’estirada de corda infantil per 2 a 0. Els Blancs van guanyar l’estirada de corda d’adults, al igual que l’any passat, i el campionat de dòmino. Dissabte els Blaus van endur-se el llançament de rajoles i els Blancs el campionat d’escacs. La passada de rajoles d’infantils i adults també se les van repartir: una victòria per a cada colla. Per tant, gràcies a Locubiche, els Blaus van anar al parc del Congost, al sopar de fi de festa, amb la satisfacció d'haver guanyat la competició.

El jurat premia les activitats de carrer blaves
Passada la mitjanit, i gràcies al veredicte, la satisfacció dels d'Esteve Plantada va anar a molt més. El cap de colla va pujar a la balconada de l'Ajuntament per agrair a tothom la seva implicació i participació a la festa. Estava, lògicament, molt satisfet. I és que les proves puntuables sumen un 40 per cent en el comput general. El 60 per cent restant fa referència a l'originalitat dels actes programats, l'ambientació, el repte... I aquí la llista d'encerts blaus és llarga: des de la nit del dissabte 29 d'agost amb la cremada de l'Ajuntament i el Versió 3.0 -que van aplegar a la Porxada milers de nostàlgics dels anys vuitanta-, fins al al punyent Ho tindrem tot pagat, passant pel Sant Blau.

Edicions locals