Aquest setembre no hi haurà Rockallerona

L'organització del festival no troba ni els diners necessaris ni un espai adequat

Cultura

les Franqueses

Aquest setembre no hi haurà festival de rock a Llerona, poble que forma part del municipi de les Franqueses del Vallès. I és que per primera vegada en els seus 19 anys d'història, els organitzadors del Rockallerona s'han vist obligats a posposar l'esperada cita musical. No han trobat ni el finançament necessari ni un lloc adequat per celebrar el festival, ja que l'espai tradicional, el camp de futbol de Llerona, es va cobrir de gespa i ara només acull actes esportius. A menys d'una setmana de la data en què s'hauria de celebrar el Rockallerona, no està clar si el festival s'organitzarà a finals d’any, al gener del 2010 o esperarà que escampi la crisis econòmica.

N'hi ha més, perquè els organitzadors tampoc saben si Llerona seguirà sent la població que aculli el festival, creat per promocionar grups novells sota el reclam d'uns noms més conegut; l'any passat Lagartija Nick i Doctor Calypso protagonitzaven el cartell del festival. I és que els espais alternatius que proposa l'Ajuntament de les Franqueses per acollir els concerts no convencen gens al col·lectiu Rockallerona, ja que adaptar-s'hi multiplicaria els costos del festival. Tot plegat resultaria encara menys viable econòmicament. De fet, des del consistori -de govern molt inestable i amb uns pressupostos congelats- ja donen per fet que el 19è Rockallerona no es farà al municipi.

Realitzar el festival costa uns 40.000 euros. Els diners surten de l'alcohol que es ven a les barres, dels patrocinadors -aquest any de crisis, menys- i de les subvencions, tant de l'Ajuntament de les Franqueses com de la Generalitat. I aquesta última aportació, la del govern català, no ha arribat aquest any. Per tant, Rockallerona no podrà portar aquest setembre al Vallès Oriental cap artista estatal de renom. I és que en 19 anys de vida el festival ha programat a Barricada, Amparanoia i Bebe, entre molts altres.

Edicions locals