Tret de sortida a les festes de la crisi a Sant Celoni

El pressupost ha minvat molt i el programa és més humil que en altres edicions

Cultura

Sant Celoni

Com cada any, Sant Celoni celebra la Festa Major de setembre en honor a la seva patrona, la Mare de Déu del Puig. Com cada any, les festes es presenten plenes d'actes de tota mena: des dels més tradicionals, com les sardanes i el correfoc, fins a les novetats, com ara la trobada de cotxes clàssics. Però és època de crisi econòmica, i aquí ja no es pot dir que la Festa Major tingui el suport econòmic de cada any. El pressupost per a la disbauxa s'ha reduït gairebé en un 35 per cent, és a dir, que s'han gastat 100.000 euros menys que en l'edició de l’any passat. La major implicació en l'organització de més entitats del municipi i l'esforç de molts veïns ha salvat la festa.

L'alcalde de Sant Celoni, Francesc Deulofeu, admetia en la presentació de la programació de la Festa Major d'enguany que gràcies a la major implicació d’empreses i veïns "hem superat els problemes que la reducció del pressupost ens podia ocasionar". També el consistori ha negociat a la baixa els preus amb els proveïdors. Sigui com sigui, finalment el programa que arrenca aquest divendres 28 d'agost fa força goig. Això sí, és més humil que en edicions anteriors. Dos exemples: a l'espai de concerts hi haurà només un escenari, enlloc dels dos habituals; i pel que fa a les tres orquestres de l'Ateneu, aquest any només tocaran dues.

La festa comença oficialment aquesta nit de divendres amb la lectura del pregó a càrrec de l'Eloi Vila, escriptor i periodista de Sant Esteve de Palautordera. Però els actes ja van començar fa uns dies, amb el Torneig Vila de hoquei patins i l'acte Per la Festa Major posa la senyera al balcó. Finalitzat el pregó, tots a las barraques de les diferents entitats del municipi i a gaudir amb el tret de sortida del Corremonts, la competició que enfronta les colles dels Senys i els Negres, els guanyadors de la passada edició. I atenció, perquè al igual que a Granollers, l'animador de tot plegat és el Pep Callau. A la matinada, concert amb La Pirata Orquestra i els locals Poetas del Asfalto.

Aposta per la música local
La festa d'aquest any ha donat molt protagonisme -la crisi hi obliga- als grups de música locals, com ara la banda de rock Ignation i l'Orquestra Sant Celoni. A més a més, la trobada de puntaires, el torneig de botifarra, el mercat de l'intercanvi del joc i el llibre, la trobada de gegants i capgrossos, la pujada al Turó de l'Home en bicicleta i la discoteca pels joves.

Edicions locals