VOTV es presenta apostant per les productores locals

La televisió de 12 municipis de la comarca comença a emetre el 14-S

Societat

La direcció de Vallès Oriental Televisió (VOTV) va presentar aquest divendres a la tarda, al flamant Centre Cultural de la Roca del Vallès, la programació amb la qual s'estrenarà el nou canal el proper 14 de setembre, dia d'inici de les seves emissions. Tal i com va subratllar el director gerent de VOTV, Albert Jordana, el nou canal de televisió digital terrestre -un dels quatre que hi ha a la comarca- engega apostant per les productores audiovisuals locals, intentant "potenciar la indústria audiovisual de casa". Les xifres ho corroboren: 12 productores i uns 100 professionals del Vallès Oriental ja col·laboren amb VOTV. I això que, d'entrada, el canal només emetrà una hora de producció pròpia al dia.

De dilluns a divendres, a les nou del vespre arrencarà Infovallès: un informatiu de 15 minuts que, durant els primers quatre mesos, s'emetrà sense presentador. I és que les obres de l'edifici Roca Umbert de Granollers -seu de la nova televisió- avancen lentament, i el canal encara no té un plató en condicions. Tot seguit, una entrevista d'actualitat que durarà set minuts. I ja a les deu, un programa diferent cada nit produït per gent de casa. La llista de col·laboradors és llarga: Jordi Vaca i Oriol Font d'Offon produccions; Alícia Orra i Eudald Murtra de Crit Produccions; Lluís Escarmís i Montse Gonzàlez de Avvideo; Hèctor Anoro i Jordi Pujadas de Propla Produccions...

El resultat són un seguit de programes que ens descobriran rutes que lliguen indrets poc coneguts de la comarca -Petjades, els dilluns-; que proposaran bons restaurants -El Vallès, plat a plat, presentat per Ada Parellada-; que donen veu a aquells que van viure la Guerra Civil -Trencant el silenci, els dimarts-; i que ens mostren els pobles de la comarca de nit o a un conegut periodista del Vallès Oriental mostrant el seu poble a un famós de la seva confiança -D'aquí a la lluna, els dijous-. "Volem informar, entretenir i educar, apostant per la qualitat, la diversitat de continguts i la pluralitat", va sentenciar Jordana.

La nova televisió digital terrestre de la comarca té al darrere el Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Pública de la demarcació de Granollers, una entitat integrada per 12 dels 43 municipis del Vallès Oriental: Aiguafreda, l'Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Cànoves i Samalús, les Franqueses, la Garriga, Granollers, la Roca del Vallès, Lliçà d’Amunt i Sant Antoni de Vilamajor. Per això, la direcció de VOTV subratlla una vegada rere l'altre que, tot i que aquests 12 municipis seran prioritaris per a VOTV, el nou canal no s'oblidarà de la resta de la comarca. "VOTV neix amb vocació de compartir", apuntava el president del Consorci i alcalde de Granollers, Josep Mayoral. A la presentació de la programació també hi van intervenir l'alcalde de la Roca, Rafael Ros, i les caps d'informatius i de programes de VOTV, Clara Armengol i Marta Castañé, respectivament. Entre els assistents, l'alcalde de Canovelles, Josep Orive.

Edicions locals