Perales serà el cap de llista d'ERC a les municipals de la Garriga

Jordi Cots pren possessió com a nou regidor d'Esquerra a Cardedeu

Política

Cardedeu, la Garriga

L'assemblea local d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la Garriga va escollir aquest passat dissabte 5 de setembre a Jordi-Eduard Perales com a cap de llista per a les properes eleccions municipals i va renovar la seva executiva local, tot i que el regidor republicà Oriol Ramón repeteix com a president i Lluís Marco com a secretari d'Organització. Arribats a la meitat d'una legislatura políticament marcada per la inestabilitat, i a un any i mig de les municipals, ERC aposta per un nou cap de cartell i per un nou projecte amb l'objectiu de desbloquejar "la situació política de carreró sense sortida" que hi ha a la Garriga des dels comicis del 2007.

ERC de la Garriga canvia de candidat i demana a la resta de formacions que facin el mateix, ja que considera que les desavinences personals són el principal causant dels governs en minoria, les mocions de censura i la manca de diàleg polític dels últims anys. "O es canvien les persones, o els partits mai ens entendrem, ni apel·lant a l'interès general del poble", adverteix Perales a AraVallès. En la mateixa línia, l'excap de cartell dels republicans i un dels dos regidors d'ERC al municipi, Oriol Ramón, va animar dissabte a tots els grups polítics "a reflexionar per tal d'avançar en el necessari diàleg entre grups i persones i per tirar endavant el municipi en aquests moments de crisi".

Perales insisteix en la necessitat de renovar els interlocutors, i espera que aquest "primer pas" que ha donat ERC, com a mínim, serveixi per reintegrar la gent d'Esquerra Independent, formació encapçalada per l'exalcalde de la Garriga i exmilitant d'ERC Miquel Pujol. Els republicans de la Garriga consideren que els líders de totes les formacions al municipi "han quedat tocats políticament i personalment". El nou candidat d'ERC recalca també la necessitat d'implicar "àmplis sectors de la societat civil, organitzada o no, en la política local per tal de visualitzar que els polítics, l'Ajuntament, ha d'estar necessàriament al servei del poble i no a l'inrevés". Perales, garriguenc de 32 anys, és llicenciat en ciències polítiques, i està especialitzat en relacions internacionals. Ha treballat com a responsable de vendes de l'empresa vallesana Lamigraf al sud-est asiàtic i la Índia i com a codirector de l'Aliança Lliure Europea al Parlament Europeu. Actualment coordina l'àrea sectorial a la seu nacional d'Esquerra.

Relleu de regidors a Cardedeu
D'altra banda, el passat dijous 3 de setembre, l'Ajuntament de Cardedeu va realitzar un ple extraordinari en el qual Jordi Cots (ERC) va prendre possessió com a regidor de la corporació local, passant a formar part del Grup Municipal d'Esquerra. Amb aquesta incorporació es torna a completar el Grup Municipal, després de la renúncia a l'acta de regidor d'en Joan Masferrer, i permet donar continuïtat -segons apunten des d'ERC- al pacte de govern municipal formalitzat amb CiU pel mandat 2007-2011. Així, la composició del Grup Municipal d'Esquerra i les responsabilitats en el govern municipal, passen a ser: Teresa Masó i Agramunt, regidora de Participació Ciutadana; Miquel Pujadas i Subiranas, regidor de Cultura i Joventut, i portaveu; i Jordi Cots i Domínguez, regidor d'Urbanisme i Habitatge, i Noves Tecnologies, i primer tinent d'alcalde de l'Àrea de Serveis Territorials. Al ple extraordinari hi van assistir la presidenta d'Esquerra-Vallès Oriental Marta Planas, i el diputat al Parlament de Catalunya Uriel Bertran.

Edicions locals