Comença la projecció a Lliçà d'Amunt

Arrenca la Festa Major del municipi, dedicada aquest any al món del cinema

Cultura

Lliçà d'Amunt

Una Festa Major de pel·lícula és el que volen a Lliçà d'Amunt, i per això han programat activitats com ara el cinema a la fresca i han engalanat alguns carrers amb motius relacionats amb el setè art. El cinema és el fil conductor d'unes festes que van començar a tot gas aquest cap de setmana amb les 24 hores de resistència en ciclomotor de la Vall del Tenes i que finalitzaran el proper diumenge 13 de setembre. Una Festa Major d'aniversaris: les 24 hores van celebrar la seva trentena edició amb èxit de participants i de públic -unes 30.000 persones-, i les colles de Lliçà d'Amunt de Gegants i Geganters i del Ball de Gitanes compleixen 25 anys.

La programació d'aquest any compta amb actes per a totes les edats, que combinen tradició amb innovació. Aquest dimarts 8 de setembre hi haurà activitats esportives i infantils. I a la nit, cinema a la fresca i la primera de les proves de la Juguesca. El dimecres començarà oficialment la Festa Major amb el Sopar de les Àvies, on les més experimentades del poble delecten a tothom amb les seves millors receptes culinàries. Això sí, s'ha de pagar. El mateix dimecres es donarà el tret de sortida a l'Espai Barraques, que estarà obert durant totes les tardes i les nits de la Festa Major, donant també cabuda a l'Espai Concerts, que enguany acollirà diferents actuacions durant els dies 10, 11 i 12 de setembre. 

El 10 de setembre, dia de festa local, s'inauguraran les exposicions de la Festa Major: la dels artistes locals, la dels 25 anys de la Colla de Gegants i Geganters i la del Teatre a Lliçà d'Amunt. També es farà la cercavila de la Festa Major i hi haurà una obra de teatre: Mare meva! Una filla per a tres pares, una adaptació al català del famós musical que ha recorregut i ha omplert els principals teatres de mig món. Divendres, se celebrarà la Diada Nacional de Catalunya amb un acte institucional. Per aquest dia Lliçà ha programat la popular Melé de Botxes; l'espectacle d'aeromodelisme a Ca l'Amell; la II Baixada de Carretons; el II Formigueig, una gimcana oberta a tota la família; el concert i el ball de la Festa Major a càrrec de la Principal de la Bisbal; i, és clar, les proves de la Juguesca, que arribaran fins a la matinada.

El dissabte 12 de setembre serà un dia especialment dedicat als més grans del poble, amb els actes de la Festa d'Homenatge a la Vellesa. A més, hi haurà el torneig d'escacs, l’audiovisual i una cercavila nocturna de la colla de Gegants i Geganters; i per acabar la jornada, el ball amb l'orquestra Cristian Domenech. I per finalitzar les festes, el diumenge 13 de setembre, cercavila de gegants i la presentació del nou ball de la colla de Gegants i Geganters. A més, com no, dels populars balls de la colla de Gitanes, el II Campionat de Botifarra, i la prova de l’estirada del tractor de La Juguesca. Com a final de festa, un espectacle pirotècnic a dalt d'un escenari situat a l'esplanada del carrer de l'Aliança i el veredicte de la Juguesca.

Els dies 10, 11, 12 i 13 de setembre circularà un trenet gratuït pel centre del poble, que connectarà els diferents espais festius. I enguany, l'Ajuntament  també ha posat a disposició dels veïns un bus nocturn que connectarà els diferents barris del poble amb l’espai central de la Festa Major.

Edicions locals