El modernisme del Vallès Oriental es promociona a Canet de Mar

La Diputació de Barcelona porta la ruta Raspall a la II Fira Mercat Modernista

Cultura

La ruta del modernisme d'estiueig al Vallès Oriental forma part de l'ampli estand que la Diputació de Barcelona munta a la segona Fira Mercat Modernista de Canet de Mar, que es celebrarà el proper cap de setmana. Els actes de la Fira comencen aquest divendres 11 de setembre a les set de la tarda i finalitzen el diumenge 13. Durant aquests dies els visitants que s'acostin a Canet de Mar podran gaudir de més de 80 parades d'artesans i artistes, exposicions, rutes modernistes, menús i degustació d'època, cercaviles, animacions al carrer, teatre i revetlles. I, com no, podran descobrir les joies modernistes que amaga el Vallès Oriental.

La ruta del modernisme d'estiueig al Vallès Oriental, ruta Raspall, permet visitar en diferents modalitats l'obra de l’arquitecte Manel Joaquim Raspall i descobrir el fenomen social de l'estiueig que va caracteritzar el Vallès Oriental a principis del segle XX. Aquesta proposta ens acosta a les magnífiques cases i torres envoltades de jardí i a l'arquitectura civil, amb parcs, fonts i dissenys urbanístics. 

És una proposta d'itineraris que permeten una aproximació a l’obra del vallesà Manuel Joaquim Raspall i Mayol (1877-1937), que va treballar com a arquitecte públic i privat a l'Ametlla, Cardedeu, el Figaró-Montmany, la Garriga i Granollers, poblacions que avui reuneixen el conjunt d'obra més interessant de Raspall. Dels indrets que cal visitar destaquen: a l'Ametlla del Vallès, la Casa Millet, el Cafè i l'Ajuntament; a Figaró-Montmany, l'antic Congost Hotel, la casa consistorial o Can Gallart; a la Garriga, la Casa Barbey, la Casa Mayol (Can Raspall) i la magnífica illa Raspall, declarada bé cultural d'interès nacional; a Cardedeu, l'Alqueria Cloelia, la Casa Rovellat, la Casa Viader, els Pinetons i el cementiri municipal, i a Granollers, la Casa Clapés i la Sala Tarafa.

Les properes visites guiades als diferents municipis modernistes del Vallès Oriental seran els dies 12 de setembre, el 10 d'octubre, el 7 de novembre i el 12 de desembre a la Garriga; el 4 d'octubre i l'1 de novembre a Cardedeu; i el 27 de setembre, el 25 d'octubre i el 29 de novembre a Granollers. En el cas de l'Ametlla del Vallès i Figaró-Montany, les visites guiades són sota petició i les autoguiades cada cap de setmana.

Edicions locals