Caldes estudia realitzar un referèndum similar al d'Arenys de Munt

Recolza la consulta independentista i lamenta les pressions de l'Estat per vetar-la

Política

Caldes de Montbui

El govern municipal de Caldes de Montbui, liderat pel seu alcalde, el republicà Jordi Solé, està estudiant la possibilitat de realitzar, conjuntament i coordinadament amb altres pobles catalans, un referèndum sobiranista similar al d'Arenys de Munt. Caldes és el primer municipi dels quaranta-tres que hi ha al Vallès Oriental que anuncia aquesta possibilitat. L'Ajuntament ho va comunicar aquest dimarts, pocs minuts després que el govern català -del qual forma part ERC, partit de Solé- es distancies tant de la consulta d'Arenys com de la reacció de l'Estat, que ha portat al jutjat el referèndum simbòlic per impedir que se celebri.

En un breu comunicat, l'Ajuntament de Caldes de Montbui expressa el seu "ple suport" a la iniciativa d'Arenys de Munt de celebrar el proper diumenge 13 de setembre una consulta popular sobre la independència de Catalunya. El govern municipal considera aquest acte, impulsat pel Moviment Arenyenc per l'Autodeterminació (MAPA), com un "saludable exercici de democràcia de base, obert a la participació i a la lliure expressió de la ciutadania". En aquest sentit, el consistori de Caldes de Montbui lamenta "les pressions de l'Estat sobre l'Ajuntament d'Arenys de Munt per evitar que se celebri amb normalitat una iniciativa sorgida de la societat civil". A més, l’equip de govern caldenc es solidaritza amb l'aposta "per la llibertat d’expressió i la democràcia" que ha fet el consistori arenyenc.

A Caldes de Montbui governa ERC amb el suport de CiU, dos dels partits polítics que, juntament amb ICV, han recolzat el referèndum independentista d'Arenys i han criticat l'intent de veto de l'Estat. El PSC aposta per un Estat federal i no dóna suport a la iniciativa. I el PP i Ciudadans-Partido de la Ciudadanía han demanat als governs espanyol i català que utilitzin "tots els instruments legals" per impedir la consulta sobiranista.

Edicions locals