La plantilla de Freudenberg a Parets protesta per l'ERO temporal

L'expedient presentat per l'empresa afecta als 150 treballadors de la fàbrica

Economia

Parets del Vallès

Els 150 treballadors i treballadores de la fàbrica que té Freudenberg Ibérica a Parets del Vallès s'han concentrat aquests dimarts i dimecres al migdia a les portes del centre de treball per expressar el seu "rebuig i malestar" per l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que ha presentat l'empresa fabricant de la Vileda. L'ERO implica la suspensió temporal de contractes per al 100 per cent de la plantilla durant 40 dies al llarg de sis mesos. Treballadors i sindicats consideren l'expedient, que ja ha estat aprovat per l'administració, "abusiu i imposat" per la direcció d'una empresa "que no ha esgotat totes les possibilitats durant la negociació".

Direcció i sindicats varen començar a negociar l'expedient de regulació, però, segons denuncia el sindicat UGT, quan s'estava a punt d'arribar a un acord "l'empresa va proposar introduir una rebaixa del plus per nocturnitat als treballadors del torn de nit". La setmana passada, els representants dels treballadors varen sotmetre en dues ocasions a consultes de la plantilla la ratificació, primer de l'expedient i després de la rebaixa del plus per nocturnitat. Les votacions varen ser favorables a l'ERO, però contràries a rebaixar el plus. La UGT denuncia que l'expedient no és fruit de l'acord. Per això els treballadors han protestat aquests 8 i 9 de setembre a les portes de la fàbrica, al polígon industrial de Can Volart a Parets del Vallès.

El comitè d'empresa denuncia que, aprofitant l'actual crisi econòmica, la direcció de Freudenberg a Parets intenta aconseguir "una rebaixa salarial dels treballadors", concretament, del plus que cobren per treballar de nit. A més, aquest és el segon ERO temporal que presenta l'empresa; al primer es va arribar a un acord amb la plantilla.

Edicions locals