La crisi li pren un dia de disbauxa a la Roca

La Festa Major comença aquest dijous amb el pregó dels nois de l'handbol

Cultura

Roca del Vallès, la

La crisi econòmica es fa notar, amb més o menys intensitat, a totes les festes d'estiu del Vallès Oriental. La Roca no n'és una excepció. L'Ajuntament del municipi ha decidit que l'obligada reducció del pressupost anés acompanyada d'un escurçament en el nombre de dies de disbauxa: es passa de les cinc jornades de les anteriors edicions a les quatre d'aquest any. "Hem fet un esforç molt gran en contenció, però amb la imaginació i la feina de les comissions de festes i del mateix Ajuntament s'ha pogut mantenir la qualitat de les activitats", apunta el regidor de Cultura de la Roca, l'Albert Gil.

I posats a imaginar un pregó diferent i gratuït, el consistori ha atorgat tot el protagonisme a l'equip cadet del BM la Roca, que no va parar de recollir èxits la passada temporada: campions de Catalunya i d'Espanya. Ells seran els encarregats de llegir un pregó que anirà precedit de la cercavila. Tot plegat, aquest vespre de dijous. Després dels nois de l'handbol, la traca d'inici de la Festa Major i un sopar molt econòmic: cada participant ha de portar un plat per compartir. Això sí, la beguda corre a càrrec dels organitzadors.

I fins diumenge a la nit, activitats per a tots els gustos i totes les edats: la festa del confeti, el concurs de fotografia, el correfoc infantil amb la colla de Diables la Roca 333, el correfoc adult amb l'Associació Juvenil 666 Diables la Roca, la cursa de motos sense pedals, la baixada de carretons, la ballada de sardanes, la batalla de break dance, el joc de colles, la gimcana de bicicletes, els concerts de rumba, la cantada d'havaneres, la fideuà popular, el castell de focs artificials... I un aniversari: els gegants de la Roca celebren vint anys.

Edicions locals