Martorelles s'apunta a la lluita entre colles

L'Ajuntament busca fer la Festa Major el més participativa i animada possible

Cultura

Martorelles

Martorelles també s'apunta a la lluita entre colles amb l'objectiu de fer la Festa Major el més participativa i animada possible. Però el municipi no es dividirà en dos colors, com Granollers, Mollet o Sant Celoni. A Martorelles, tot un seguit de colles joves del poble es disputaran diverses proves durant els quatre dies de gresca, de dijous a diumenge. L'objectiu és sumar més punts que els rivals. Els organitzadors aposten per batalles originals: es premiarà al grup que aplegui a més seguidors per gaudir del pregó, al que es disfressi de la forma més original possible i al que faci més soroll i desperti més veïns el proper diumenge a primera hora del matí.

Colles a banda, un any més torna per Festa Major el Martorelles Alternativa Musical (MAM). El festival es celebra aquest dijous 10 de setembre, el divendres 11 i el dissabte 12, i aplega grups com ara La Principal del Funk, Rumba Expresso, Amigos de lo Ajeno, Che Sudaka, els flamencs Guadalajara, Lolaimon, Standstill, Triángulo de Amor Bizarro... I és que la música té un paper protagonista a les festes de Martorelles. A part de propostes per al jovent, també hi ha programades havaneres, recitals i balls de les orquestres Selvatana, Sant Celoni i Maravella, i actuacions de quadres de ball a càrrec de la Unión Cultural Andaluza.

I una edició més, repeteix el popular mercat grecoromà, organitzat per la Joventut Sardanista de Martorelles, la Confraria la Santa Espina i els Armats i Vestes de Martorelles. A les proves clàssiques de llançament de ferradures i pinyols d'oliva, la cursa de cargols i la venda d'esclaus interactiva, s'hi afegeix aquest any una estirada de corda. A més a més, dos correfocs la nit de dissabte, exhibicions de motos antigues i cotxes antics, l'actuació del televisiu Mag Lari, ball de gitanes, gegants i mil i una activitats esportives al carrer.

Edicions locals