Més de seixanta activitats en quatre dies a la Llagosta

La Festa Major va arrencar dijous amb el pregó de l'artista Amparo Moreno

Cultura

La Llagosta

La Llagosta celebra durant aquest llarg cap de setmana de setembre la Festa Major 2009 amb un programa ple d'activitats per a totes i tots. Balls, concerts, castellers, actuacions infantils, correfocs, activitats esportives, castell de focs i molts altres esdeveniments omplen un programa d'actes protagonitzat per l'humor -o com a mínim, pels anomenats humoristes. Aquest dijous, l'actriu Amparo Moreno va ser l'encarregada de llegir un pregó que va provocar bastants rialles. Abans del pregó, que obria oficialment les festes, es va celebrar la cercavila, i després el concert, a càrrec d'un grup mixt de música a capella.  

Un any més, es manté l'Espai jove, on el grup La señora de González oferirà el concert més destacat el dissabte a la una de la matinada. El recinte firal serà l'escenari de tots els concerts destinats als joves. Els grups locals tornen un any més a ser protagonistes amb les actuacions de les bandes de hip-hop Salario Mínimo i La Família. Un cop la jornada de concerts hagi arribat a la seva fi, es donarà pas a una sessió de discoteca fins a la matinada.

Pel que fa a l'aposta per l'humor, el televisiu Jaimito Borromeo serà el cap de cartell de l'espectacle de fi de festa, que també inclou un castell de focs i un monòleg d'Iñaki Urruti, del Club de la Comedia. A aquests dos personatges, se'ls hi ha d'afegir els espectacles de circ. Tot plegat per riure una estona, o no. A més, la colla local els Sangrinaris repartiran sangria i xocolata; per separat, això sí. La sangria es repartirà aquest divendres a partir de mitjanit al passeig Primer de Maig, al descans del ball de nit que oferirà l'orquestra Mandolina. La xocolatada està programada pel dissabte a les cinc de la matinada, a la plaça Antoni Baqué.

L'altre colla de la ciutat, la Murga, organitza per a diumenge a les vuit del vespre havaneres amb el grup musical Marejol. I posats a repartir teca gratis, la Murga oferirà rom cremat. L'acte tindrà lloc a la plaça d'Antoni Baqué. I no s'ha d'oblidar el correfoc de dissabte a càrrec de la colla dels Diables de la Llagosta, l'arrossada popular i els tradicionals balls de la Festa Major.

Edicions locals