El taller de joieria Tasmania a la final del FAD

Un braçalet contenidor d'anells dels granollerins opta al premi Enjoia't 2009

Cultura

Granollers

Un braçalet amb el títol El meu amic manyà es diu Pere és una de les deu peces seleccionades per optar al premi Enjoia't 2009 que com cada any atorga A-FAD Artistes i Artesans del FAD, una entitat sense afany de lucre, amb seu a Barcelona, que aplega artistes plàstic i artesans. La peça seleccionada és un braçalet contenidor d'anells -"braçanells", ho anomenen els seus creadors- obra del taller de joieria contemporània Tasmania de Granollers. És a dir, que els pares de la joia són Ana Toledo i Jordi Sànchez. La final, on es donaran a conèixer els guanyadors, es celebrarà el proper dijous 17 de setembre a les vuit del vespre a la seu barcelonina del FAD.

L'Enjoia't és una activitat que va néixer fa 15 anys amb la voluntat de difondre, entre el gran públic, el món de la joieria contemporània. Una iniciativa que pretén, en primer lloc, donar suport i difusió a les joves generacions de creadors emergents i, en segon lloc, atorgar un reconeixement a aquells professionals que, any rere any, lluiten per aconseguir l'excel·lència en el camp de la joieria d'autor. Emmarcada dins del to lúdic i festiu que té l'acte d'entrega dels premis FAD, aquesta activitat ha estat, des dels seus inicis, una plataforma de llançament per a molts dissenyadors, ja que els ha atorgat un reconeixement al seu treball i ha incentivat ponts de comunicació amb empreses destacades del sector.

Segons els seus responsables, "Enjoia't és una festa a la creativitat, a la innovació i a l'excel·lència dins del camp de la joieria, i és un punt de trobada dels professionals del sector". Aquest esdeveniment, que se celebra anualment, s'erigeix com l'única iniciativa d'aquesta mena en tot l'Estat, en la que es pretén difondre l'art de la joieria i estimular les bones pràctiques entre els seus creadors. A més, aquest any, com a novetat, els Enjoia't s'emmarquen dins de JOYA-Setmana de la Joieria Contemporània de Barcelona, un esdeveniment que es celebrarà durant els dies 17, 18 i 19 de setembre al Convent dels Àngels, a Barcelona.

Edicions locals