Els Xics insinuen castells de vuit a Llinars

La colla granollerina actua aquest cap de setmana a Ugao-Miraballes (Euskadi)

Cultura

Granollers, Llinars del Vallès

Un cinc de set. Un quatre de set amb agulla. I un quatre de set amb quarts i quints, castellers que ocuparien aquesta posició si l'estructura fos de vuit pisos. Aquest divendres, Diada Nacional de Catalunya, els Xics de Granollers van portar a la Festa Major de Llinars del Vallès els seus millors castells, insinuant que les construccions de vuit pisos tornen a estar al seu abast i que les portaran a plaça en breu. De fet, la colla granollerina porta setmanes assajant intensament tant la torre de set com el quatre de vuit. Els Xics són una colla de vuit des del 1995, i abans d'acabar la temporada volen demostrar-ho.

Amb motiu de les festes de Llinars, els Xics de Granollers van portar a plaça diversos castells de set. A primera ronda, un parat cinc de set que apuntava formes en una plaça que sempre porta bona sort als de la camisa grana. En segona ronda, un solvent quatre de set amb agulla que va ser executat amb rapidesa. I per acabar, una estructura de quatre de set amb quarts i quints, castellers que ocuparien aquesta posició si el castell fos de vuit pisos. Aquest quatre de set lleuger, segur i fet amb solvència, va mostrar el treball dels Xics en aquesta represa de temporada. Per tant, encara que aquest any a Llinars, plaça talismà per a la colla, no es va provar cap construcció de vuit pisos, tot fa pensar que en breu els Xics portaran a plaça el quatre de vuit. Des de la colla apunten que, "tal i com van els assajos", el més normal és que intentin el quatre de vuit i la torre de set aquest mes de setembre.

A Llinars també van actuar els Bordegassos de Vilanova, que van carregar un pilar de quatre, un tres de set, un quatre de sis amb agulla, un tres de sis aixecat per sota i dos pilars de quatre aixecats per sota.

Pel que fa als Xics, aquest cap de setmana viatgen a Euskadi per participar a les festes d'Ugao-Miraballes, a Biscaia, a tocar de Bilbao. El proper 19 de setembre actuaran a les Franqueses del Vallès.

Edicions locals