ERC demana a l'Ajuntament de Cardedeu que actuï com el d'Arenys

Vol que el consistori recolzi explícitament una possible consulta independentista

Política

Cardedeu

Arenys de Munt només és el principi: ho tem l'Estat i ho desitgen els organitzadors de la consulta independentista arenyenca i la seixantena de pobles catalans interessats en organitzar un referèndum similar. La idea -que es debatrà aquesta setmana- és concretar una única data en què tots els pobles que ho vulguin facin la seva pròpia consulta. I per si a Cardedeu alguna entitat proposa realitzar el referèndum, el grup municipal d'ERC al consistori demana a l'equip de govern -del qual forma part- que actuï com el d'Arenys de Munt i que recolzi "explícitament" la cita sobiranista amb les urnes.

El passat dimecres 9 de setembre, ERC de Cardedeu va presentar al registre de la corporació una proposta de moció de suport al dret a decidir i a la consulta popular independentista d'Arenys: "un saludable exercici de democràcia, obert a la participació ciutadana". La voluntat dels republicans és que la moció, que es debatrà a finals de més, permeti "cercar complicitats" en favor del dret d'autodeterminació. ERC de Cardedeu busca que la resta de partits es posicionin.

La moció d’Esquerra també exigeix al govern espanyol "el respecte més escrupolós al dret dels municipis catalans que així ho consideren convenient a celebrar consultes populars per la independència". Els republicans denuncien "la baixa qualitat democràtica" de l'Estat espanyol per intentar vetar la consulta d'Arenys.

A Cardedeu governa CiU (7 regidors) amb el suport d'Esquerra (3). El PSC té 4 representants. Amb 1 electe hi ha la CUP, ICV i el PP. L'alcaldessa del municipi, Calamanda Vila (CiU), està adherida formalment al manifest pel dret a decidir del moviment de batlles i regidors catalans Decidim.cat, que reivindica el dret d'autodeterminació i que va donar suport a la consulta d'Arenys de Munt.

Edicions locals