VOTV arrenca amb un pressupost de 900.000 euros

Els 12 pobles que financen el canal aporten més o menys diners segons el nombre d'habitants

Societat

Aquesta nit, a les nou, arrenquen les emissions de Vallès Oriental Televisió (VOTV), el nou canal digital públic de la comarca, propietat del Consorci per a la Gestió de la Televisió Digital Pública a l'àrea de Granollers, una entitat integrada per 12 municipis del Vallès Oriental. A principis d'any, rere el Consorci hi havia 15 municipis i VOTV comptava amb un pressupost d'1.090.000 euros. Però després que Sant Celoni, Lliçà de Vall i Santa Maria de Palautordera es fessin enrere per motius econòmics i polítics, el pressupost final de VOTV ha quedat en 900.000 euros. Gairebé 1 milió per assentar-se al centre audiovisual de Roca Umbert a Granollers i emetre durant aquesta primera temporada.

Aiguafreda, l'Ametlla del Vallès, Bigues i Riells, Caldes de Montbui, Canovelles, Cànoves i Samalús, les Franqueses, la Garriga, Granollers, la Roca del Vallès, Lliçà d’Amunt i Sant Antoni de Vilamajor. Aquestes són les 12 poblacions de la comarca que financen VOTV. Les aportacions econòmiques, fins arribar als 900.000 euros, van en funció del nombre d'habitants que té cada municipi. Així, les Franqueses hi destinarà menys diners que Granollers, mentre que Aiguafreda i Cànoves i Samalús seran els dos pobles que menys diners aportin al Consorci perquè són les dues poblacions amb menys habitants empadronats.

Segons va explicar a AraVallès el director gerent de VOTV, Albert Jordana, els diners que aporta cada població no es tindran en compte a l'hora de dedicar minuts de pantalla als municipis. Això sí, Jordana subratlla que pel volum d'informació que genera, el més lògic és que ocupi més minuts d'informatiu una ciutat com Granollers que un poble com ara Bigues i Riells.

Problemes amb els repetidors d'Aiguafreda i Sant Celoni
La pública VOTV i la privada Canal Català Vallès Oriental es poden sintonitzar ja des de tota la comarca. Per rebre-les correctament s'ha de tenir un aparell per connectar-se a la TDT o, directament, un televisor amb TDT incorporat. En les antenes de comunitat de veïns, cal un modul de recepció de la TDT comarcal. I, com subratlla Jordana, en algunes antenes veïnals de la comarca aquest modul no hi és. A més, dos repetidors del Vallès Oriental, el d'Aiguafreda i Sant Celoni, no funcionen correctament; s'estan reparant, però això impedirà a molts veïns veure els primers dies de VOTV.

Edicions locals