Teatre, dansa, circ i música per a totes les oïdes a Granollers

El Teatre Auditori presenta la nova, extensa i diversa temporada 2009-2010

Cultura

Granollers

Teatre, dansa, circ, música clàssica, pop i rock català, gospel i òpera. Sergi López, Sol Picó, Josep Maria Pou i Concha Velasco, Tàbata Teatre, Julio Manrique, l'Orquestra de Cambra de Granollers, Claudi Arimany, Els nois del cor, Manel, el Cor de Cambra del Vallès Oriental, Sílvia Munt i Ramón Madaula, Ivette Nadal, Òscar Molina... El Teatre Auditori de Granollers va presentar aquest dilluns al vespre la nova temporada 2009-20010, detallant els actes dels propers tres mesos i avançant el més destacat que oferirà a partir del gener. Una temporada que aposta per la diversitat per arribar a molta més gent.

Amb part del públic i dels artistes que protagonitzaran la nova temporada dalt l'escenari de la sala gran, tots acomodats en uns quants bancs de carrer, el director gerent del Teatre Auditori, Carles Ribell, va començar a detallar els actes d'una temporada que aposta per diferents disciplines artístiques i que "conquereix nous horaris" per intentar atreure més públic que en anys anteriors. El repertori, amb propostes força singulars, va més enllà dels caps de setmana i també s'oferirà alguns dijous i divendres. Ribell, que va confessar que "no és fàcil organitzar tanta diversitat", va definir la nova temporada com "un viatge ampli i de gran qualitat a través de les emocions", i va subratllar que la proposta cultural del Teatre Auditori -gestionat per l'Ajuntament de Granollers- "es consolida poc a poc".

La temporada arrenca el 2 d'octubre amb un dels projectes que el Teatre comparteix amb la ciutat: la temporada d'arts escèniques i musicals 2009-2010 de Granollers, que es presentarà a la Porxada, a la plaça de l'Església, al teatre de Ponent i a la sala gran del Teatre Auditori, que el 4 d'octubre oferirà els concerts de Brandenburg, a càrrec de la Camerata d'Amsterdam amb la col·laboració dels granollerins Claudi Arimany i Jordi Gendra. Segons Arimany, solista de flauta travessera, l'atractiu dels concerts de Brandenburg rau en què "a cada peça hi ha solistes diferents".

Quatre operes del Liceu en directe

L'oferta pels amants de la música clàssica i l'òpera és extensa. L'Orquestra de Cambra de Granollers actuarà en diverses ocasions -en una d'elles, i amb Òscar Molina al capdavant de l'espectacle, es dirigirà als nens. I l'Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra interpretarà el que serà el gran concert de la temporada: l'Empúries, sota la batuta del mestre Antoni Ros Marbà. Com a novetat, enguany tots els aficionats a l'òpera podran gaudir de quatre retransmissions –en directe, pantalla gegant i un so de gran qualitat- d'òperes del Gran Teatre del Liceu.

Pel que fa al teatre, la temporada arrenca el diumenge 18 d'octubre amb l'extraordinari Hamlet que dirigeix Oriol Broggi i interpreten, entre altres, Julio Manrique i Carme Pla. Després de Shakespeare, l'espectacle infantil Tina, la bruixa fina, de Tàbata Teatre; La vida por delante, amb Josep Maria Pou com a director i Concha Velasco com a exprostituta; Non Solum, amb un solitari Sergi López; Els Pastorets de Folch i Torres, amb els Amics dels Pastorets de Granollers -100 nens i 70 adults-; i ja al gener i al maig, Una comèdia espanyola de Yasmina Reza, dirigida per Sílvia Munt, i L'Auca del senyor Esteve de Santiago Rusiñol.

Granollers o algun que altre vallesà estan darrera de la meitat de la programació. És el cas de la dansa: Jordi Pegenaute i Joan Rectoret acompanyaran Sol Picó a El llac de les mosques el divendres 13 de novembre. El dia abans hi haurà una classe oberta al públic de la coreògrafa. Aquest any també hi hauran espectacles de dansa per als nens.

Pel que fa a la música, Camping presentarà el seu quart disc el 6 de novembre, els barcelonins Manel tocaran l'11 de desembre, el Cor de Cambra del Vallès Oriental es deixarà anar amb cants espirituals, gospel, rock, pop i boleros, i la Coral de Saint Marc, protagonista de l'aclamada i premiada pel·lícula Els nois del cor, actuarà el 17 d'octubre. I molt més, en una programació diversa i extensa que, segons va sentenciar aquest dilluns l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, constata que la capital del Vallès Oriental és una ciutat "musicalment i teatralment vital".

Edicions locals