Bigues veta un anunci perquè el considera propaganda independentista

L'Ajuntament (PSC, ICV i PP) fa repintar un autobús que han d'utilitzar els avis

Política

Bigues i Riells

Els avis de Bigues i Riells hauran d'esperar uns quants dies més per utilitzar el petit autobús que l'Ajuntament vol posar a la seva disposició. I és que la propaganda que ha d'anar a la part del darrere del vehicle, per abaratir la iniciativa, ha aixecat polseguera. Un dels anunciant, Carles Barcons, propietari de l'Hotel Molí de la Torre, va fer pintar un fons groc, amb quatre barres vermelles a cada costat, un quadre negre amb el nom i les estrelles del seu establiment, i unes lletres blanques i vermelles on s'hi podia llegir: "Per a la gent gran... independència!" Doncs bé, el consistori (PSC, ICV i PP) ha vetat l'anunci perquè el considera "propaganda política", en concret, d'ERC.

El passat dimarts 8 de setembre, Barcons va rebre un correu electrònic de l'empresa que s'encarrega de preparar el petit autobús, Visiocom Minibus, anunciant-li que el vehicle ja estava pintat i que per entregar-lo només calia que l'Ajuntament assegures el vehicle i que els anunciants donessin el vistiplau a la propaganda. La companyia adjuntava una fotografia del bus ja pintat (veure imatge). L'endemà, Visiocom Minibus trucava de nou a Barcons per comunicar-li que l'Ajuntament de Bigues i Riells no acceptava el seu anunci. Segons explica el propietari de l'Hotel Molí de la Torre, dijous es va reunir amb l'alcalde, el socialista Joan Moreno, que "em va ratificar que no volien l'anunci perquè era propaganda política".

Barcons, militant d'ERC i regidor de la formació republicana a Bigues i Riells, denuncia que el conveni precisa que no es pot realitzar publicitat contrària a la legislació vigent i, en particular, la relativa a agrupacions polítiques, però que en cap cas el seu anunci promociona un partit. De fet, ni surten unes sigles concretes ni s'insinuen. Però el consistori considera que l'anunci utilitza els mateixos colors i tipologia de lletra que Esquerra, i que l'eslògan "es vincula fàcilment" amb el missatge polític dels republicans. Per tant, el consistori afirma que l'anunci de l'hotel no respecta el conveni. "Em sap greu per a la gent gran, ja que continuen amb la dependència d'un ajuntament intolerant i excloent", sentencia Barcons.

Per la seva banda, l'equip de govern tripartit reitera que "els interessos polítics s'han de diferenciar dels empresarials". Segons va explicar a AraVallès el regidor de Mobilitat i Transport, el socialista Manuel Gutiérrez, el consistori s'assabenta del contingut de l'anunci després de veure el vehicle pintat, i arriba a la conclusió que el joc de paraules amb la independència de la tercera edat i la de Catalunya és "propaganda política". "No ens molesta el que diu l'anunci, sinó les formes utilitzades per Barcons, que no ens va comunicar les seves intencions", apunta Gutiérrez, que destaca que no es pot passar per alt que el propietari de l'hotel és un regidor d'ERC.


Edicions locals