Els Xics acosten els castells a Euskadi

Aquest dissabte 19 de setembre portaran la torre de set a les Franqueses

Cultura

les Franqueses, Granollers

El passat cap de setmana els Xics de Granollers, com fan tantes altres colles castelleres catalanes des de fa anys, van portar les espectaculars construccions humanes lluny de Catalunya. Els Xics van actuar a Euskadi, a Ugao-Miraballes, on van participar a les festes d'estiu d'aquest poble situat a una desena de quilometres de Bilbao. Ni més ni menys que uns 150 granollerins es van desplaçar amb autobús fins a Ugao per explicar amb castells i paraules el fet casteller als bascos, concretament als biscaïns. Molts veïns d'Ugao i rodalia van participat activament de les pinyes de la colla.

Al tractar-se d'una actuació especial, els Xics no van forçar la maquinària i van començar l'actuació amb un pilar de quatre caminat. Després, van descarregar els següents castells: el quatre de sis amb agulla, la torre de sis neta, el tres de set, el quatre de set, el cinc de sis i vano de cinc. els assistents van quedar encantats.

Després d'aquesta actuació a Euskadi, i a l'espera -apunten des de la colla- que els assajos acabin de confirmar que tot està ben lligat, els Xics de Granollers provaran per primera vegada aquesta temporada la torre de set. La plaça afortunada és la plaça de l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès, on els xics actuaran el proper dissabte 19 de setembre a dos quarts de sis de la tarda. L'últim assaig per a la cita, el divendres a partir de les vuit del vespre a La Troca, el centre de cultura popular i tradicional de Granollers.

Edicions locals