Sant Fost i Martorelles recuperen el servei telefònic

Milers de línies telefòniques van quedar tallades dissabte passat per una avaria

Societat

Castellterçol, Martorelles, Sant Fost de Campsentelles

Milers de veïns de Sant Fost de Campsentelles i de Martorelles van recuperar aquest dimarts a les set de la tarda el servei telefònic després de quatre dies sense poder trucar ni rebre trucades. El passat dissabte 12 de setembre una greu avaria va deixar sense subministrament a milers de persones d'ambdós municipis del Vallès Oriental. Segons va explicar a AraVallès el consistori de Sant Fost, la ruptura de la conducció principal d'aigua potable de la població va inundar una arqueta de Telefònica situada al xamfrà dels carrers Barcelona i Santa Rosa. I això va inutilitzar milers de línies de telefonia fixa tant de Sant Fost com de la veïna Martorelles.

La policia local de Sant Fost de Campsentelles i els tècnics de l'Ajuntament i de les companyies responsables del servei, Telefònica i Aqualia, van intentar reparar l'avaria durant tot el cap de setmana, però no se'n van sortir del tot -només van arranjar en part el servei de telefonia. Això sí, el subministrament d'aigua potable -que també va quedar tallat durant unes hores per la ruptura de la canonada- es va poder solucionar el mateix cap de setmana.

Segons apunta el consistori de Sant Fost, l'antiguitat de les infraestructures va alentir la identificació dels usuaris afectats, i per això no es va restablir la normalitat a totes les llars fins aquest dimarts a les set de la tarda. Durant tots aquest dies d'avaria l'Ajuntament ha mantingut activat el dispositiu d'emergència i comunicació permanent amb la companyia Telefònica.

Restriccions de trànsit a Castellterçol per una esllavissada
D'altra banda, per culpa de les fortes pluges caigudes a Castellterçol els últims dies, aquest dilluns 14 de setembre es va produir una esllavissada de roques a la carretera C-59, una via de la Generalitat. L'allau ha obligat a restringir el trànsit a un sol carril mentre es retiren les roques, que pesen unes quantes tones. Mentre les empreses Copcisa i Font trenquin les pedres i les retirin de la via, un semàfor mòbil regularà la circulació al tram de carretera afectat. Des de l'Ajuntament de Castellterçol subratllen que s'està treballant a la via per tal de retirar les roques "el més aviat possible", però admeten que els treballs "poden durar més del que s'esperava". De fet, segons ha explicat el consistori a AraVallès, no hi ha cap data prevista per tenir-ho tot enllestit, i es calcula "que n'hi ha per forces dies".

Edicions locals