Torna la Fira d'Artesans al centre de Mollet

La ciutat, vestida de fons marí, acull 75 parades del 18 al 20 de setembre

Societat

Mollet del Vallès

Embotits, formatges, pastissos, pans, coques, mel, codony, cervesa artesana, tòfones, bolets, conserves de peix, bijuteria, espelmes, ceràmica, forja, terrissa decorativa, complements i joguines de fusta, orfebreria, titelles amb paper maixé, perfums, sabons i locions artesanals, tèxtil, plantes i olis medicinals... Ni més ni menys que setanta-cinc parades oferiran mil i un productes a tot aquell que s'apropi al centre de Mollet del Vallès des d'aquest divendres 18 de setembre al diumenge dia 20. Els carrers del nucli antic de la ciutat es vesteixen de festa per acollir la vint-i-sisena edició de la Fira d'Artesans, que any rere any es consolida amb un gran èxit de participants i visitants.

Els carrers de Portugal, Sol, Doctor Robert i la plaça de l'Artesania acolliran la setantena llarga de parades amb productes de tot tipus. Tot i que enguany la crisi econòmica feia preveure una disminució del nombre d'artesans, finalment la quantitat de parades serà similar a la de l'any passat, amb l'única particularitat que hi participaran més artesans de fora de Catalunya per mostrar el seu bon ofici. Un dels objectius prioritaris és que els productes exposats siguin exclusivament artesans, per tal que la Fira no perdi el seu caràcter i esdevingui un mercat d'objectes de qualsevol mena. Amb aquesta finalitat la normativa d'inscripció és restrictiva, estant només a l'abast dels veritables artesans i artesanes. Així mateix, cal destacar que els firaires participants, a més d’exposar els seus articles, se'ls pot veure a la seva parada treballant de cara al públic.

A més, per tal de donar un caire festiu als carrers, l'Associació de Veïns de la Fira d'Artesans s'encarrega de decorar el centre de Mollet. El fons del mar és el motiu escollit enguany i per això els veïns ja fa setmanes que elaboren peixos de colors i altres motius que estaran penjats als carrers de la Fira. Els mateixos veïns han posat en marxa una pàgina web amb tota la informació referent a la Fira: www.firartesansmollet.com. L'Associació de Veïns és també l'encarregada de bona part de la dinamització de la Fira. Així, organitzen una sardinada popular el divendres al vespre i ofereixen una xocolatada dissabte i diumenge al matí. A més, també hi haurà la típica cantada d'havaneres amb rom cremat, diumenge al vespre, com a cloenda de la festa. Altres activitats de caire tradicional, com ara els castells, també col·laboren a omplir la Fira d'activitat ciutadana.

Més d'un quart de segle fent la Fira d'Artesans
L'any 2008 la Fira d'Artesans va fer vint-i-cinc anys; una efemèride especial que es va commemorar amb l'edició d'un llibre il·lustrat per Pilarín Bayés sobre la història de la Fira. Enguany s'homenatjarà a Andrés Escobar, mestre artesà mort recentment. Escobar va participar en totes les edicions de la Fira d'Artesans de Mollet del Vallès.

Programa d'activitats de la Fira:


Divendres 18 de setembre, parades d'artesans des de les 7 de la tarda a les 10 de la nit.

Plaça de l'Artesania a dos quarts de vuit del vespre.

Inauguració oficial de la XXVI Fira d'Artesans.
Plaça de l'Artesania a les nou.
Sardinada a càrrec dels veïns de la Fira.
Plaça de l'Artesania a les deu.
Ball popular amb el duo Rubén.

Dissabte 19 de setembre, parades d'artesans de les 10 del matí a les 2 de la tarda i de les 5 de la tarda a les 10 de la nit.


Plaça de l’Artesania a dos quarts d'onze del matí.

Xocolatada a càrrec dels veïns de la Fira.
Plaça de l'Artesania a les onze.
Jocs infantils a càrrec dels esplais de Mollet.
Plaça de l'Artesania a les sis de la tarda.

Audició de sardanes, amb la cobla Nova Vallès.
Carrer de Can Pacià a les sis de la tarda.
Taller de castells, organitzat pels castellers de Mollet.
Plaça de l'Artesania a dos quarts de nou de la nit.
Actuació dels grups de danses tradicionals del Centro Cultural Andaluz i el Centro Cultural y Recreativo Aragonés de Mollet y Comarca.
Plaça de l'Artesania a dos quarts d'onze.
Ball popular amb el duo Gigi & Alexa.

Edicions locals