La Generalitat potencia el servei d'autobús a Caldes

Incorpora 13 noves expedicions per unir el municipi amb les urbanitzacions

Societat

Caldes de Montbui

El departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat va posar en marxa aquest dilluns 14 de setembre un conjunt de millores de l'oferta de transport públic per carretera al municipi de Caldes de Montbui. Així, a més de l'estrena de la targeta T-12 per a infants, s'incorporen 13 noves expedicions de dilluns a divendres a l'oferta que fins ara enllaçava les urbanitzacions de Saulons i Font dels Enamorats, Can Valls i Torre Negrell, i Can Maspons i els Lledoners. Segons subratlla el DPTOP, aquests nous serveis permetran donar resposta a les necessitats de mobilitat entre aquestes urbanitzacions del municipi, sobretot durant les hores punta.

Per tal de millorar les comunicacions entre les diferents urbanitzacions de Caldes, el DPTOP, juntament amb l'Ajuntament del municipi, ha posat en marxa un conjunt d'actuacions de millora del transport públic per carretera. Els nous serveis, que completen amb 13 noves expedicions les línies ja existents, serviran per millorar les comunicacions entre les urbanitzacions de Saulons i Font dels Enamorats, Can Valls i Torre Negrell, i entre Can Maspons i els Lledoners. Aquest servei és gestionat pel Grup Sagalés.

Les millores en el servei de transport públic per carretera a Caldes de Montbui inclouen la incorporació de 6 noves expedicions, de dilluns a divendres feiners, a la línia que enllaça la urbanització de Saulons i Font dels Enamorats. Les noves sortides d'aquesta línia s'efectuaran des de l'estació d'autobusos del municipi a les 8.25, les 9.25, les 10.25, les 10.55, les 11.55 i les 13.25 hores. Així mateix, s'incorporen 4 noves expedicions de dilluns a divendres feiners a la línia que comunica les urbanitzacions de Can Valls i Torre Negrell. Les sortides des de l’estació d'autobusos seran a les 7.25, les 8.55, les 9.55 i les 12.55 hores.

D'altra banda, s'amplia amb 3 noves expedicions de dilluns a divendres feiners la línia que fa actualment el trajecte entre les urbanitzacions de Maspons i els Lledoners. En aquest sentit, les expedicions tindran inici a l'estació d'autobusos i sortiran a les 7.55, les 11.25 i les 12.25 hores.

Aquest servei forma part del sistema tarifari integrat de l'ATM de l'Àrea de Barcelona i operarà a la zona tarifària 3D, on es podrà utilitzar tant el bitllet senzill com tota la gamma de títols integrats. En els desplaçaments a l'interior de Caldes de Montbui seran necessaris els títols d'una zona, mentre que en els desplaçaments entre Caldes de Montbui i Barcelona els títols de transport vàlids seran els de 3 zones. Paral·lelament, existeix la T-10 municipal de Caldes, que es pot adquirir a l'estació d'autobusos del municipi.

L'autobús canvia el recorregut a Bellavista

D'altra banda, també aquesta setmana les línies d'autobús 20 i 22 que circulen per Bellavista procedents de Granollers han canviat el recorregut per adaptar-se a les noves necessitats de mobilitat dels veïns. Atenent la petició realitzada per l'Ajuntament de les Franqueses del Vallès i d'acord amb el consistori de Granollers, l'empresa Sagalés ha variat el recorregut, que ara arriba a la zona nord de Bellavista, cobrint d'aquesta forma els nous habitatges, zones comercials, equipaments socials i educatius que darrerament s'han construït a la zona. El nou recorregut surt de la Plaça Espanya i, en comptes del carrer de Girona, pren el carrer de Barcelona fins al carrer Ronda Nord on gira per continuar pels carrers Andalusia, Cardedeu i Aragó. Després torna a la Plaça Espanya. Aquest nou itinerari suposa la implantació de dues noves parades d'autobús al carrer Barcelona i una tercera al carrer Ronda Nord, cantonada carrer d'Astúries. Ha quedat anul·lada la parada del carrer de Girona. Això sí, el nou canvi de recorregut no modifica els horaris de pas establers, cada mitja hora.

Edicions locals