Quatre dies de disbauxa a Corró d'Avall

La Festa Major arrenca aquest divendres amb la plantada de bèsties de foc

Cultura

les Franqueses

La tardor està a tocar, però a la comarca encara se celebren festes d'estiu. Aquest divendres 18 de setembre a la tarda arrenca la Festa Major de Corró d'Avall, poble que forma part del municipi de les Franqueses del Vallès. Quatre dies de disbauxa amb un programa variat i obert a la participació de tothom. La plantada de bèsties de foc a la plaça de l'Espolsada, a les cinc de la tarda, serà el preludi d'una cercavila d'inici de festes amb El Cabró de Les Franqueses i d'altres animals convidats. La cercavila, que passarà pel passeig Tagamanent i l'avinguda Ajuntament, donarà pas al pregó, a càrrec de Ramon Velayos, metge de capçalera de Corró d'Avall.

El pregó forma part dels actes tradicionals que mai no falten a la Festa Major. Però n'hi molts més. Dissabte a dos quarts de sis de la tarda arribarà el torn de la festa castellera, que oferiran els Xics de Granollers i els Castellers de Sabadell. I diumenge a partir de les onze del matí, a la parròquia de Santa Eulàlia, se celebrarà la Missa Solemne de Festa Major, seguida del ball de sardanes. Però l'activitat tradicional que sobresurt per damunt de totes és el ball de l'Espolsada, que es farà dilluns a dos quarts de vuit del vespre, al pavelló municipal i amb l'acompanyament orquestral en directe dirigit pel mestre Daniel Pérez. Aquesta dansa, que és imprescindible perpetrar-la en parella, es va començar a ballar el 1915 a Corró d'Avall. Molt abans, però, ja es feia a Marata, on també la practiquen a cada Festa Major.

Els més petits també tindran el seu espai. Així, com l'any passat, Can Ganduxer serà la seu de la ludoteca i els tallers infantils durant el matí de dissabte. Diumenge a les dotze del migdia, el grup Rovell d'Ou proposa jocs de cucanya, que es podran posar en pràctica a la plaça de l'Espolsada. Diumenge a les cinc de la tarda Solomanolo presentarà l'espectacle de circ Locomotivo, davant de l'Ajuntament. També hi haurà màgia. Així, el Mag Eugenio farà un espectacle dilluns a dos quarts d'una al pavelló municipal d'esports. Diumenge, a les vuit del vespre, el casal cultural de Corró d'Avall acollirà els monòlegs Los ángeles no tienen hélices, amb Dani Pérez.

Tennis, bicicletes i taller de tai-txi
El programa està farcit d'actes esportius. Així, dissabte, hi ha el XII Torneig de Tennis a dos quarts de quatre i el Torneig d'Handbol a les quatre. A la mateix hora, qui ho vulgui pot participar a la gimcana Quo Vadis, que es farà a la plaça de l'Espolsada. I a les cinc de la tarda tindrà lloc el primer partit de la lliga del CF les Franqueses, que s'enfrontarà amb el Castellar UD. La festa de la bicicleta urbana 2009 tindrà lloc diumenge a les deu del matí, amb sortida i arribada a la zona esportiva de Corró d'Avall i amb un recorregut d'uns 12 quilòmetres. També a les deu, tindrà lloc el V Taller de Demostració Tai-txi, al parc Mas Colomer.

Edicions locals