Les ràdios de la Garriga i Parets estrenen programació

El periodista Jordi Basté protagonitzarà la presentació de Ràdio Silenci

Societat

la Garriga, Parets del Vallès

Començat el curs escolar, arriba el torn d'engegar la temporada radiofònica al Vallès Oriental. Aquest divendres 18 de setembre a les vuit del vespre la ràdio municipal de la Garriga, Ràdio Silenci, presenta la seva nova programació en un acte públic a l'Auditori de l'Escola de Música. Una trobada oberta a tothom que comptarà amb la presència del periodista Jordi Basté, director i presentador del programa El món a RAC1. Basté parlarà del món de la ràdio des de la seva perspectiva com a professional d'aquest mitjà de comunicació. I el divendres 25 de setembre serà l'emissora municipal de Parets del Vallès, RAP 107, la que presentarà la nova graella.

De cara a aquest nou curs, Ràdio Silenci ha ampliat encara més la seva graella i compta amb vuit nous programes de producció pròpia. En total, doncs, la ràdio de la Garriga arrencarà la temporada amb l'emissió de 23 programes, que es podran escoltar cada vespre de dilluns a diumenge i que es donaran a conèixer aquest divendres a l'Auditori de l'Escola de Música. A la festa de presentació també s'anunciaran els projectes més immediats de l'emissora i els reptes assolits al llarg de l'any passat. Una de les novetats més recents és la posada en funcionament de l'aplicació que permet escoltar la ràdio a través de l'Iphone. Una nova aplicació, apunten des de Ràdio Silenci, que "pretén facilitar i donar més possibilitats als oients i, alhora, intenta captar nou públic de cara a la nova temporada".

RAP 107 presenta nova graella i nou lloc web

El divendres 25 de setembre, a dos quarts de nou de la nit a la sala d'exposicions Can Rajoler de Parets del Vallès, tindrà lloc la presentació del nou lloc web de RAP 107 i de les dades que es desprenen de l'últim estudi d'audiència encarregat per l'emissora municipal. Durant l'acte, també es presentarà la graella de la programació corresponent a la temporada 2009-2010, així com l'equip de treballadors i col·laboradors de l'emissora.

RAP 107 va néixer l'any 1980. Va ser la desena emissora municipal de Catalunya que va entrar en funcionament i la segona del Vallès Oriental. Actualment compta amb una plantilla de 6 treballadors i una trentena de col·laboradors. Emet un total de 140 hores setmanals de producció pròpia, de dilluns a diumenge, seguint un model mixt que combina la radiofórmula i la ràdio generalista. El 97 per cent de la programació es fa en català i la informació ocupa un 22 per cent de l'actual graella d'espais.

Edicions locals