Les dones alcen la veu a la Garriga i Cardedeu

Aquest dissabte les garriguenques podran compartir inquietuds i propostes

Societat

Cardedeu, la Garriga

Les dones són les protagonistes. O com a mínim, ho són aquests dies a dos municipis del Vallès Oriental. A la Garriga aquest dissabte a les cinc de la tarda l'Àrea de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament organitza el taller La Garriga amb ulls de dona, un curs per compartir inquietuds i propostes que s'inclouran al pla d'igualtat de gènere del municipi. I el Centre Cultural de Cardedeu acollirà del dilluns 28 de setembre al diumenge 11 d'octubre l'exposició fotogràfica itinerant Dones valentes, d'Aitor Fernàndez. Es tracta d'un conjunt de grans instantànies on es mostren dones amb diferents personalitats.

L'Àrea de Polítiques d'Igualtat de l'Ajuntament organitza el taller La Garriga amb ulls de dona a l'Auditori de l'Escola de Música. El curs està adreçat a totes les dones amb ganes d'opinar sobre el municipi i les seves necessitats. A través de diferents dinàmiques de treball, les participants podran compartir les seves opinions, necessitats i expectatives relacionades amb la Garriga. Segons subratlla el consistori, el curs vol ser "un espai on poder compartir inquietuds i conèixer les propostes de cada participant"; unes propostes, les més rellevants, que s'inclouran al pla d'igualtat de gènere de la Garriga.

Exposició fotogràfica a Cardedeu
Per la seva banda, el Centre Cultural de Cardedeu acollirà des del 28 de setembre l'exposició fotogràfica itinerant Dones valentes, d'Aitor Fernández. L'exposició fotoperiodística vol ser una aportació més per sensibilitzar la societat sobre les humils però grans lluites que encara porten endavant moltes dones. Segons apunta l'autor, "moltes d'elles han sacrificat la seva vida perquè avui tots podem gaudir d'uns determinats drets". En general, són les dones les primers a conciliar vida familiar i social, i elles són les que d'una forma anònima i sigil·losa fan que la vida flueixi i que els drets de tots evolucionin. "Totes aquestes dones que trenquen tabús i estigmes i que lluiten incansablement per aconseguir la dignitat que, en ocasions, la societat els pren, són molt a prop nostre", sentència Fernández.

Edicions locals