El Vallès Oriental rep 20 milions del fons europeu Feder

Santa Eulàlia de Ronçana percebrà més de 2 milions per condicionar el riu Tenes

Societat

Ametlla del Vallès, Cardedeu, la Garriga, Granollers, Llinars del Vallès, Martorelles, Montmeló, Montornès del Vallès, Montseny, Parets del Vallès, Santa Eulàlia de Ronçana, Sant Celoni

El Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) ha atorgat 70 milions d'euros a Catalunya per a 221 actuacions locals subvencionades que ha seleccionat el departament de Governació i que aquest divendres 18 de setembre va publicar el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC). La major part dels ajuts s'emmarquen en l'eix de desenvolupament local i urbà i una vintena llarga superen el mig milió d'euros. Una dotzena de municipis del Vallès Oriental es beneficiaran d'aquests fons. En total, la comarca rebrà més de 20 milions d'euros per a rehabilitar i millorar espais públics i fer equipaments d'interès social.

Tot i que el cofinançament més alt atorgat pel Feder correspon al projecte de renovació del districte [email protected] del Poblenou de Barcelona, el Vallès Oriental surt ben parat del repartiment de subvencions. Molts dels projectes de la comarca seleccionats impliquen una inversió econòmica molt alta, que els consistoris no podrien tirar endavant sense ajuts. El municipi més beneficiat és Santa Eulàlia de Ronçana, que rebrà més de dos milions d'euros per condicionar l'oblidat i maltractat riu Tenes. Això si, l'Ajuntament haurà de llimar les diferències que existeixen amb l'Agència Catalana de l'Aigua per poder començar les obres. La idea és eixamplar el riu -afectant terrenys privats. A més, es volen substituir els ponts de Can Juli i Can Donat i retirar els arbres no autòctons.

A més de Santa Eulàlia, també rebran ajut europeu l'Ametlla del Vallès, per millorar l'espai urbà de Can Camp; Cardedeu, uns 700.000 euros per rehabilitar la Tèxtil Rase; Granollers, per ampliar el Museu de la Tela; la Garriga, per recuperar edificis històrics; Llinars, per rehabilitar la Torrassa del Moro; Martorelles, per crear l'Oficina d'Atenció al Visitant; Montmeló, pel parc natural i arqueològic; Montornès; el Montseny, per a l'edifici d'equipaments municipals; Parets, per millorar la urbanització del nucli antic, i Sant Celoni, més de 600.000 euros per rehabilitar Can Ramis.

Edicions locals