Cap de setmana de festes a Montornès, Sant Feliu i Vallgorguina

Esports, correfocs, balls, gegants, concerts i mil i una activitats més fins dilluns

Cultura

Montornès del Vallès, Sant Feliu de Codines, Vallgorguina

Cap de setmana festiu al Vallès Oriental. Cap de setmana de festes majors a Montornès, Sant Feliu de Codines i Vallgorguina. El vintè aniversari de la colla de geganters i el concert de Lax'n Busto són dos de les activitats més destacades de la Festa Major de Montornès. Lloll Bertran i Joan Pera i el seu Joc dels idiotes visiten Sant Feliu, que acull la 31a edició de la cursa Memorial Francesc Cassart, la cursa gran; a més, el Grup del Correfoc del Follet i la Fantasma estrena un corretraca d'un quilòmetre. I a Vallgorguina organitzen una recollida solidària d'aliments que després es lliuraran als veïns del municipi que tenen més dificultats per encarar la crisi.

Aquest diumenge al matí a Montornès se celebra la vintena edició de la trobada de gegants, que aquest any aplega les colles de Badalona (Barcelonès), la Garriga, Benetússer (l'Horta), Sant Salvador de Guardiola (Bages), Taller Sarandaca de Granollers, Montmeló i els geganters locals, que compleixen vint anys. Les colles faran el tradicional cercavila i protagonitzaran la Dansa de la Batalla de Montornès, que evoca un episodi de la Guerra dels Remences, del segle XV. A part dels geganters, a Montornès actuaran els Lax'n Busto i els Teatre de Guerrilla. De fet, hi ha una quarantena d'actes programats. Des del certamen de monòlegs, al ball que amenitza l'Orquestra Maravella, passant per la nit golfa d'aquest dissabte a dos quarts d'una amb l'actuació d’Hotel Cochambre.

A Sant Feliu de Codines hi ha més d'una seixantena d'actes programats. Pel que fa als actes tradicionals, destaca el ball de la filada de diumenge al matí, les havaneres i el concert i el ball amb l'Orquestra Montgrins. I a més de Betran i Pera, visiten el mnicipi l'humorista Pep Plaza i el monologuista Dani Pérez. El pavelló acollirà diumenge el muntatge Mare Meva! La cursa gran estrena dues noves categories: la superpopular urbana i la mini mini, i el correfoc no en tenia prou amb dos corretraca i aquest any n'afegeix un tercer d'un qiolòmetre. A més, concurs de fotos, pujada motociclista i molta música per les nits.

A Vallgorguina, solidaritat a banda, el grup de teatre local estrena la comèdia Adrià, un torero català. La Festa Major de la Mercè també inclou una exhibició de cotxes de Fórmula GT, la tradicional cercavila, el campionat de petanca, la botifarrada i el correfoc.

Edicions locals