Cardedeu ja vigila la zona vermella

L'Ajuntament restringeix l'aparcament als dos eixos comercials del municipi

Societat

Cardedeu

Des d'aquest dilluns 21 de setembre una empresa contractada per l'Ajuntament de Cardedeu controla el correcte funcionament de la zona vermella del municipi, és a dir, la zona d'aparcament restringit. Tot i això, no serà fins el proper 13 d'octubre que es començarà a sancionar l'incompliment de la normativa que ha establert el consistori. Fins a aquesta data, els vigilants de la zona vermella, que aniran uniformats amb vestuari d'alta visibilitat de color taronja, es limitaran a deixar avisos informatius als vehicles que incompleixin algun dels supòsits sancionables: superar el límit d'estacionament permès, no indicar l'hora d’arribada, col·locar defectuosament el document de control horari o canviar-lo sense moure el vehicle, i ocupar més d'una plaça d’estacionament.

A partir del 13 d'octubre també funcionaran dues màquines per anul·lar les multes, que es podran cancel·lar dins les dues hores següents a la sanció a canvi del pagament de 5 euros. Hi haurà una màquina prop del mercat municipal i una altra davant de la biblioteca, al carrer Dr. Klein. Segons subratlla l'Ajuntament de Cardedeu, l'objectiu de la zona vermella és afavorir la rotació de vehicles "per estimular les compres als dos eixos comercials, i garantir que cada plaça d'aparcament sigui aprofitada pel màxim de cotxes possible".

L'horari de vigilància de zona vermella és de nou del matí a dos quarts de dues, i de les quatre de la tarda a dos quarts de nou de la nit. Sempre cal indicar l'hora d’arribada. El límit d'estacionament permès és d'una hora i mitja, excepte les places de l'avinguda Jaume Campmajor i Mestre Alexandri, on s'hi pot aparcar durant tres hores. L'Ajuntament ha editat nous rellotges horaris que es poden aconseguir gratuïtament a les oficines del consistori o a les dependències de la policia local. Els veïns afectats per la zona vermella, en concret els que els seus habitatges limitin amb el tram pintat de vermell, disposaran d'una hora més al matí i una altra al vespre sense obligacions horàries pels seus vehicles.

Edicions locals