Caldes i Tagamanent celebraran una consulta independentista

Puigcercós anuncia que 11 municipis governats per ERC promouran referèndums

Política

Caldes de Montbui, Tagamanent

Onze municipis catalans més -governants tots per ERC- promouran consultes populars sobre la independència de Catalunya com la celebrada el diumenge 13 de setembre a Arenys de Munt, segons va anunciar aquest cap de setmana a Santpedor (Bages) el president dels republicans, Joan Puigcercós, durant una convenció de càrrecs municipals d'Esquerra pel dret a decidir. I dos d'aquests pobles que celebraran un referèndum independentista són del Vallès Oriental: Caldes de Montbui i Tagamanent. Els dos municipis, tal i com va avançar AraVallès, treballaran per organitzar el referèndum a través de la plataforma de regidors i alcaldes independentistes Decidim.cat.

De fet, tant l'alcalde de Caldes de Montbui com el de Tagamanent, els republicans Jordi Solé i Jordi Morera, respectivament, estan adherits al manifest de Decidim.cat, que defensa el dret d'autodeterminació i demana al govern català que tramiti amb la màxima celeritat possible el projecte de llei de consultes populars, "per tal que la Generalitat i els ajuntaments disposem d'una llei que ens doni cobertura per a la celebració de consultes populars".

A més de Caldes i Tagamanent, també treballen per organitzar una consulta els governs d'ERC a Santpedor, les Borges Blanques, Agullana, l'Arboç, Montblanc, Alella, Xerta, Seròs i Almoster. Puigcercòs va confirmar que el proper 3 d'octubre perpresentants d'aquests municipis es reuniran amb el conjunt de membres de Decidim.cat per començar a programar el calendari de presentació de mocions als ajuntaments i per posar data a les consultes, que es podrien celebrar gairebé totes el 13 de desembre.

A més dels dos batlles d'ERC, al Vallès Oriental hi ha vuit alcaldes més -sis de CiU, un d'ICV i un d'UpV- que estan adherits al manifest de Decidim.cat i que, en conseqüència, també aposten per celebrar una consulta. Segons dades difoses pels consistoris catalans i les entitats cíviques locals, a Catalunya hi ha més d'una cinquantena d'Ajuntaments que volen celebrar consultes sobiranistes abans d'acabar l'any.

Edicions locals