ERC canvia un dels dos regidors que té a Granollers

Pep Mur substitueix Òscar Riu, que abandona el càrrec per motius professionals

Política

Granollers

Canvis al grup municipal d'ERC a Granollers. Òscar Riu, un dels dos regidor que els republicans tenen a l'Ajuntament de la ciutat, renunciarà al seu càrrec en el proper ple municipal, el dimarts 29 de setembre. El substituirà al consistori Pep Mur, actual president de la secció local. En una roda de premsa celebrada a la seu d'ERC de Granollers aquest dimarts a la tarda, Riu va explicar que abandona l'Ajuntament per motius professionals, ja que des del passat mes de juny és el nou secretari comarcal d'UGT al Vallès Oriental i no creu possible ni convenient el fet de compatibilitzar els dos càrrecs, i dedicar-hi l'atenció que es mereixen. 

Segons va subratllar Riu, aquesta incompatibilitat no ha estat motivada ni des d'UGT ni des de la secció local d'ERC, sinó que es tracta d'una decisió personal, ja que la seva nova tasca al sindicat "m'exigeix el cent per cent, més encara en la situació de crisi actual". L'encara regidor va demanar disculpes als votants i militants d'Esquerra granollerins "per abandonar aquest projecte a meitat de mandat", i va aclarir que continuarà participant del projecte dels republicans. Riu, número dos de la llista d'ERC en les eleccions municipals del 2007, va entrar com a regidor a l’Ajuntament juntament amb Isabel Alcalde, la número u de les paperetes, que aquest dimarts va voler agrair a Riu la seva tasca durant aquest dos anys al consistori. Això sí, Alcalde va destacar que l'important "no és la persona, sinó el projecte", i que aquest continua vigent.

I el projecte continua al consistori amb Pep Mur, que en les passades municipals anava de número quatre a les llistes. El número tres, Jaume Profitós, ha renunciat a entrar a l'Ajuntament per motius familiars. Aquest dimarts Mur va agrair-li el gest a Profitós, i va destacar que tot i els canvis de noms ERC "continuarà fent la millor oposició" al consistori. El futur regidor d'Esquerra és llicenciat en informàtica i és l'actual director de serveis del departament de Governació i Administracions Públiques de la Generalitat. Ha treballat com a consultor tecnològic i durant el període 2004-2007 va ser el cap d'àrea de processos estratègics i participatius de promoció econòmica de l'Ajuntament de Granollers.

Edicions locals