Granollers i rodalia es posen al dia en l'ús de les noves tecnologies

Organitzen una sessió aquest dissabte per aplegar propostes dels ciutadans

Societat

Canovelles, les Franqueses, Granollers, Roca del Vallès, la

Els ajuntaments de Granollers, les Franqueses del Vallès, Canovelles i la Roca del Vallès ja estan revisant, per millorar-lo i adaptar-lo als nous temps, el Pla Director participatiu de la Societat del Coneixement (PDPSC) fet el 2002.  L'objectiu del nou pla és dotar al territori d'un instrument d'anàlisi i planificació adequat als nous reptes de la societat en l'àmbit de les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC). Aquest setembre ja s'han fet sessions de treball en els àmbits de l'administració electrònica, les infraestructures i la promoció econòmica. Ara és el torn de la ciutadania, i la gent hi podrà dir la seva aquest dissabte 26 de setembre a la capital del Vallès Oriental.

Des de les deu del matí i fins a les dues del migdia, a l'equipament juvenil Gra (plaça de l'Església, 8), tindrà lloc una sessió de xarxa ciutadana que constituirà un espai pedagògic al voltant de les TIC. Es preveu que els assistents aportin propostes per a les activitats que es promouen en l'àmbit de la formació i la divulgació de les TIC, així com en l'àmbit de la societat del coneixement. Entre altres activitats, s'informarà als presents sobre la xarxa d'internet gratuïta guifi.net. També es vol elaborar un diagnòstic de les tendències presents al territori pel que fa a les noves tecnologies, a partir d’una projecció futura en positiu i en negatiu.

Totes les propostes que surtin de la jornada, es tindran molt en compte a l'hora de redactar el nou PDPSC. L'objectiu del Pla és que Granollers i rodalia es preguntin, en primer lloc, fins a quin punt ja han incorporat les noves tecnologies i quins efectes estan tenint aquestes en la pràctica. En segon lloc, el Pla identifica els problemes i els condicionants que experimenta la societat en el seu trànsit cap al món digital i del coneixement, i planteja objectius ambiciosos en aquest àmbit, així com estratègies i accions que han de fer possible assolir aquests objectius.

A partir d'aquí, es busca actualitzar mitjançant la participació ciutadana les polítiques públiques que es fan als quatre municipis en matèria de societat de la informació i el coneixement, identificant amenaces, oportunitats, fortaleses i debilitats. Els consistoris aposten per rendibilitzar recursos i fer accions conjuntes per potenciar la societat de la informació i el coneixement, i per promoure la democràcia digital i la participació ciutadana.

Portàtils i connexió WIFI a la Porxada
Aquest dissabte, també es faran activitats d'extensió del PDPSC a la plaça de la Porxada. L’Ajuntament de Granollers posa a disposició de la ciutadania portàtils amb connexió WIFI per conèixer l'Oficina Virtual d'Atenció Ciutadana (OVAC), que permet fer tràmits municipals per Internet. Aquell qui vulgui conèixer més a fons què és un certificat digital i com funciona l'OVAC, podrà assistir als tallers gratuïts que es fan el mateix dissabte 26 a les 10.30 h, 11.30 h i 12.30 h, a l'aula d’informàtica del Gra.

Edicions locals