El PP medita expulsar el regidor que té a Cardedeu

Preñanosa va abstenir-se en la votació per recolzar una consulta independentista

Política

Cardedeu

El PP de Catalunya medita expulsar l'únic regidor que té a Cardedeu, després que el dijous 24 de setembre Alfredo Preñanosa s'abstingués a l'hora de votar una moció de suport a una consulta per a la independència de Catalunya. Els populars van recordar aquest divendres que el regidor de Cardedeu ja té un expedient obert per haver impulsat el passat mes de març una moció al consistori a favor de l'autodeterminació. Ara, segons van informar fonts del partit a l'ACN, l'abstenció s'inclourà a aquest expedient, que està pendent de ser analitzat per la comissió de drets i garanties del partit. Si la comissió considera que el regidor ha incorregut en un falta molt greu, Preñanosa serà expulsat.

Les mateixes fonts del partit subratllen que la direcció del PP a Catalunya va enviar fa unes setmanes un document a tots els seus regidors informant-los, i exposant-hi els arguments, de la oposició contundent de la formació a les consultes populars. D'aquesta manera, remarquen que el regidor no pot adduir que no coneixia la posició del partit. Preñanosa es va abstenir aquest dijous en una moció presentada per les CUP i ERC a demanda de l'Associació Cultural l'Esquellot. Una moció que va ser aprovada amb els vots de CiU, ERC, ICV i les CUP. Els quatre regidors del PSC hi van votar en contra.

Preñanosa ja va sorprendre a tothom quan el passat mes de març, juntament amb Esquerra, va presentar una moció a favor de la convocatòria d'un referèndum sobre l'establiment d'un Estat propi per a Catalunya dins la Unió Europea. Immediatament, el regidor del PP a l'Ajuntament de Cardedeu es va reunir amb el secretari general del PP a Barcelona, Alberto Villagrasa, per demanar disculpes. Fonts del partit conservador van explicar que Preñanosa va manifestar que la seva intenció no era instar a l'autodeterminació ni a la independència; el regidor va argumentar que havia entès malament la moció i que creia que serviria per fomentar la participació i no per portar a terme un referèndum.

Sigui com sigui, ara la comissió de drets i garanties del PP haurà de pronunciar-se sobre l'expedient obert al regidor. I fonts del partit apunten que Preñanosa ho té ben pelut per continuar a la formació. La comissió vetlla perquè tots els militants del partit s'ajustin al reglament .

Edicions locals