Granollers opta a ser la seu fiscal de la nova caixa catalana

Sant Cugat és l'altre opció que estudien les caixes de Sabadell, Terrassa, Girona i Manlleu

Economia

Granollers

La nova caixa catalana que naixerà de la fusió de Caixa Sabadell, Caixa Terrassa, Caixa Girona i Caixa Manlleu, tot i que mantindrà els actuals quatre quarters generals, necessita una nova seu fiscal. L'eterna rivalitat entre Sabadell i Terrassa, i la llunyania de Girona i Manlleu, obliguen a buscar un terreny neutral, que estigui al Vallès i no desperti recels en cap dels quatre socis, segons informa el diari econòmic Expansión. Ara per ara, i després de descartar Barcelona, Granollers i Sant Cugat del Vallès (Vallès Occidental) són les dues opcions que hi ha sobre la taula de negociacions. I les dues ciutats posaran totes les facilitats que faci falta per 'fer-se' amb la nova caixa.

Les quatre caixes fugen del centralisme barceloní. A favor de Sant Cugat hi ha la proximitat amb Sabadell i Terrassa, així com l'amplia oferta existent d'edificis amb oficines, tot i que d'entrada no es busca crear un gran edifici corporatiu, ja que es mantenen les seus centrals de les quatre entitats i els diners del Fons de Reestructuració d'Ordenació Bancària (Frob), uns 500 milions d'euros, es dedicaran a tancar oficines, retallar plantilla i integrar sistemes. Tot i això, diverses consultores immobiliàries ja han ofert espais del polígon Can Sant Joan de Sant Cugat.

Segons fonts properes a la fusió de caixes citades per Expansión, juga a favor de Granollers la seva situació: just al mig de les vies que venen de Manlleu (C-17), Girona (AP-7) i el Vallès Occidental (B-30). A més, tal i com va confirmar l'alcalde de la ciutat, el socialista Josep Mayoral, l'Ajuntament ja s'ha posat en contacte amb les quatre caixes i els hi ha ofert facilitats per instal·lar-se a la capital del Vallès Oriental.

El domicili social de la nova caixa catalana -que encara no té nom i que d'entrada compta amb 4.500 empleats- es decidirà les properes setmanes, molt probablement a mitjans o finals d'octubre. L'elecció de la seu fiscal és molt important econòmicament. A més, d'aquí cinc o deu anys les caixes podrien construir un nou edifici corporatiu amb una imatge integrada. Pendents de la decisió de les caixes, també cal tenir molt en compte el color polític dels dos aspirants a acollir la seu fiscal: a Granollers governa el PSC, a Sant Cugat ho fa CiU.

Edicions locals