CiU exigeix al govern que el túnel de la Conreria sigui sense peatge

Presenta una proposta de resolució al Parlament demanant una B-500 gratuïta

Societat

Mollet del Vallès, Sant Fost de Campsentelles

CiU exigeix al govern català que la futura B-500, una nova via d'uns 8 quilòmetres que unirà el Vallès Oriental amb el sud del Maresme, passarà molt a prop de Sant Fost de Campsentelles i obligarà a construir un túnel a la Conreria, sigui gratuïta. I és que el departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) de la Generalitat vol construir un túnel amb peatge per evitar que la via es col·lapsi en pocs anys. Així ho apunten fonts de la conselleria, tot i que el PSC ha assegurat durant anys -com va mostrar AraVallès- que la carretera seria gratuïta. Ara, CiU ha presentat una proposta de resolució al Parlament demanant un túnel sense peatge.

"Aquest projecte mastodòntic porta sis anys aturat i quan es descongela arrossega un sobrecost que s'haurà de pagar", assenyala Josep Rull, portaveu d'infraestructures de CiU al Parlament, que considera que aquesta és la veritable causa de la implantació d'un peatge a la B-500 i no "les excuses" donades pel PSC, que justifica el nou peatge per evitar col·lapses. Rull recorda que "CiU va construir una via amb una funció similar a la B-500, als túnels de Parpers a la C-60, entre el Vallès Oriental i el Maresme, lliures de peatge, i que no concentren les preteses retencions amb què es defensen els socialistes".

Rull, que aquesta passada setmana va visitar Mollet del Vallès per explicar l'oposició de CiU al túnel de la Conreria, afegeix que "el tripartit va aturar la B-500 perquè volia rebaixar l'impacte ambiental, i després de sis anys, la conclusió és que la via serà de pagament i sense la voluntat de ser sensible al paisatge". El diputat va recordar que amb els diners de la disposició addicional tercera de l'Estatut es pot eliminar la barrera de la C-33 i la de la B-500. CiU presentarà aquesta setmana una proposta de resolució al Parlament instant el govern que no posi un peatge a la B-500. A més, el regidor de CiU a Sant Fost, Quim Pérez, ha proposat que la carretera es mogui un quilòmetre més cap al sud, ja que ara passaria molt a prop del nucli urbà, i va lamentar que no es prevegin accessos a la Conreria ni a Mas Llombart. Des de les files de la federació nacionalista asseguren que "el Vallès Oriental està patint la mala manera de fer del tripartit", ja que s'han oblidat d'altres obres necessàries, com ara la B-40 o la línia Mollet-El Papiol.

Edicions locals