Lliçà d'Amunt sorteja 96 habitatges socials

El 27 d'octubre es rifen els pisos, que es construiran a Can Salgot i Ca l'Artigues

Societat

Lliçà d'Amunt

El proper 27 d'octubre la sala de l'Ateneu l'Aliança de Lliçà d'Amunt acollirà -a les set de la tarda- el sorteig públic davant de notari dels 96 habitatges de protecció oficial que l'Ajuntament del municipi construirà a les urbanitzacions de Can Salgot i Ca l'Artigues. Del total d'habitatges de la promoció, 24 seran de Protecció Oficial de Règim General i 62 de Protecció Oficial de Preu Concertat. Tres d'aquests últims habitatges estaran completament adaptats per persones amb mobilitat reduïda. Cent vuitanta persones opten a fer-se amb un dels pisos, és a dir, que tenen més del cinquanta per cent de possibilitats d'endur-se una alegria durant el sorteig.

L'Ajuntament de Lliçà d'Amunt ha admès 180 sol·licituds de les 207 que es van presentar; 27 han estat excloses per falta de documentació o per defectes en aquesta. Sigui com sigui, i tenint en compte promocions anteriors, són unes xifres de demandants força baixes, fruit de la crisi econòmica i la reticència dels bancs a prestar diners. "Per molt que em toqui un pis de protecció oficial, no el podria pagar", es queixa un jove veí del municipi, que critica que en aquest tipus de promoció municipal es menysté el lloguer. De fet, dels 96 habitatges que construirà l'Ajuntament de Lliçà cap és de lloguer, i els preus de compra van dels 100.000 euros als 200.000.

La promoció objecte de sorteig preveu la construcció de 96 habitatges de protecció oficial, 32 d'ells a Can Salgot, a la parcel·la ubicada entre els carrers de Guerau de Liost i de Ramon Llull, i 64 a Ca l'Artigues, en la parcel·la situada entre els carrers del Matarranya i Camí de Ca l'Artigues. Aquesta actuació representa una de les majors promocions d'habitatge públic de la comarca, amb un total de 8.670 metres quadrats construïts i un pressupost de 17 milions d'euros.

Es construiran edificis de planta baixa més un pis, per integrar la promoció amb la tipologia d'habitatge de l'entorn. Hi haurà un habitatge per planta, i aquest podrà ser de dos o tres habitacions. Tots els habitatges disposaran de patis, terrasses, aparcaments i zones comunitàries. El pisos de 3 habitacions tindran una superfície útil aproximada de 75 metres quadrats, i els de dos habitacions de 63 metres quadrats. En el cas dels habitatges del barri de Ca l'Artigues l'aparcament serà soterrani. Pel que fa a Can Salgot, l'aparcament estarà a la superfície, i es faran més places de les necessàries, per tal de no generar un problema d’aparcament en el barri.

Edicions locals