Tres anys esperant un pis de protecció oficial a Granollers

L'empresa pública de l'Ajuntament defuig donar explicacions sobre el retard

Societat

Granollers

A la Núria Farrés i al Dani Donisa els hi va tocar un pis de protecció oficial a Granollers. Tota una feta, tenint en compte l'alta demanda i l'escassa oferta d'aquest  tipus d'habitatges a la ciutat. Els hi van adjudicar l'immoble el 16 de setembre del 2006 amb el compromís que rebrien les claus quan finalitzessin les obres, és a dir, la primavera del 2008. El 2 gener del 2007 la Núria i el Dani van presentar la documentació corresponent, i el 29 de juny del mateix any van abonar el 10 per cent del preu del pis. Els van emplaçar a fer el segon pagament uns mesos més tard, però a dia d'avui encara esperen la trucada de la promotora. Porten tres anys esperant el pis de protecció oficial, i per això denuncien la situació a AraVallès.

"El 2 de gener del 2007 varem presentar la documentació corresponent: rentes dels dos anys anteriors, nòmines, contractes, fotocopies del document nacional d'identitat... i varem pagar els 300 euros necessaris per a la reserva", expliquen la Núria i el Dani. Un cop feta la reserva, els van demanar més paperassa: fotocòpies de cadastre de Catalunya i d'Espanya conforme no tenien cap propietat, rentes... Destaquen que obtenir tota aquesta documentació en horari laboral no és gens fàcil, ja que suposa "combinar-t'ho amb la feina si pots, o demanar hores lliures per anar a buscar els papers i després entregar-los on toqui". Tot i les dificultats, van presentar els papers requerits, i el 29 de juny del 2007 van signar el contracte privat de compravenda i van abonar el 10 per cent del preu del pis, que formava part d'un sorteig d'habitatges de protecció oficial de diversos metres quadrats i preus, situats en diverses zones de Granollers.

En aquell moment, a finals del mes de juny, els van emplaçar a uns mesos més tard per fer el segon pagament: l'altre 10 per cent. Però a dia d'avui la Núria i el Dani encara estan esperant la trucada de la promotora. I és que des que van signar el contracte privat de compravenda i van entregar la primera quantitat de diners, l'única comunicació entre Granollers Promocions S.A. i la Núria i el Dani ha estat "per iniciativa nostra, mai seva", denuncien. Granollers Promocions gestiona, per encàrrec de l'Ajuntament de la ciutat, l'Oficina Local d'Habitatge de Granollers, on s'informa sobre els temes relacionats amb l'habitatge i sobre les polítiques públiques en aquest àmbit. A més, desenvolupa i executa, per encàrrec municipal, els projectes de construcció d'habitatge públic, i s'encarrega de les convocatòries i la gestió de les sol·licituds per a l'accés a un habitatge amb protecció oficial, tant de compra com de lloguer.

Desinformats en tot moment
A través del boca-orella la Núria i el Dani es van assabentar que la constructora que va iniciar el projecte no podia acabar les obres i que aquestes estan adjudicades a una altre constructora. "No hem rebut cap notificació oficial sobre aquest tema, ni per part de Granollers Promocions S.A. ni de ningú altre; un misteri i un silenci constant", expliquen.  A principis de l'estiu del 2009 l'entitat bancària corresponent es va posar en contacte amb la Núria i el Dani sol·licitant un altre cop la documentació (nòmines, rentes...), ja que les primeres presentades ja no són vàlides -són d'abans de la crisi econòmica. "I si ara la entitat bancària ens denega la hipoteca?", pregunten.

No és d'estranyar que la Núria i el Dani vulguin denunciar "el descontrol" en la gestió d'aquesta promoció immobiliària. "Volem denunciar que en cap moment Granollers Promocions S.A. ens han trucat per comunicar-nos el retards ni els motius d'aquests, i sempre que hem trucat ens han respost amb evasives -estan reunits, han sortit, fins al dia tal no hi seran-, maniobres evidents per no haver de parlar amb nosaltres", destaquen. I quan no és desinformació, és informació contradictòria. "I sobretot volem denunciar que d'un pis adjudicat a finals del 2006 encara no tenim una data exacta de quan podrem anar-hi a viure. I si no haguéssim pogut esperar tot aquest temps? Aquest no es l'habitatge protegit que se'ns va prometre", sentencien preocupats i enutjats la Núria Farrés i el Dani Donisa.

ENVIA'NS UNA NOTÍCIA

Edicions locals