Els veïns de Parets destinen part del pressupost municipal

L'Ajuntament engega de nou el procés participatiu 'Amb els diners, tu hi comptes'

Societat

Parets del Vallès

L'Ajuntament de Parets del Vallès continua amb la seva aposta per la participació ciutadana i aquesta setmana engega de nou el procés Amb els diners, tu hi comptes, en el qual els veïns del municipi poden suggerir i prioritzar algunes de les actuacions que consideren que caldria realitzar al municipi. Això sí, per desencís dels més espavilats, les opinions ciutadanes no són vinculants, és a dir, que són meres opinions que el consistori pot tenir en compte o no. Enguany, la iniciativa participativa manté el sostre econòmic: els veïns poden decidir el destí de 300.000 euros, que en temps de crisi econòmica, són una bona xifra.

Es manté la dotació econòmica per a inversions, però hi haurà tres blocs amb un màxim de 100.000 euros cadascun per a la seva distribució: equipaments municipals, via pública i parc i jardins. Per participar, caldrà emplenar les butlletes que s’han posat a l'abast de tothom als equipaments municipals i posteriorment dipositar-les a les bústies corresponents. Les butlletes també es poden trametre a l'Ajuntament a través del formulari que es troba al web municipal www.parets.cat, dins l'espai Parets creix en participació. Tots els ciutadans i ciutadanes vinculades a Parets majors de 12 anys poden prendre part en aquest procés participatiu.

Des d'ara i fins al 20 d'octubre els veïns poden fer arribar les propostes al consistori, que les valorarà fins al 15 de novembre. El 17 i el 18 de novembre s'organitzaran dues assemblees per votar les propostes escollides per l'Ajuntament, i el 20 de novembre es donaran a conèixer les deu propostes més votades. Aquestes seran votades de nou fins al 13 de desembre i -per fi- el 18 de desembre es publicaran les propostes guanyadores. En edicions anteriors, el soterrament de contenidors i la millora de l'enllumenat públic han estat algunes de les dues propostes més votades pels veïns de Parets.

L'Ajuntament aprova el pla d'acció per a l'energia sostenible
D'altra banda, el ple de l’Ajuntament de Parets ha aprovat aquesta setmana el pla d'acció per a l'energia sostenible (PAES), un document que sorgeix del pacte d'alcaldes contra el canvi climàtic. Per a l'elaboració del PAES s'ha fet un procés participatiu obert a tota la ciutadania, que ha donat com a resultat la priorització de la implantació d'energies renovables en les instal·lacions i equipaments municipals o la promoció de programes d'educació i sensibilització ciutadana sobre la necessitat d'avançar en els camps de l'estalvi i l'eficiència energètica.

El documen del PAES, que es traslladarà a la Diputació de Barcelona i a la Comissió Europea, servirà per valorar l'evolució del comportament del municipi i com a referència per a l'elaboració d'un informe bianual de control i verificació dels objectius de reducció d'emissions.

Edicions locals