Dimiteix el president del BM Granollers

S'obre el període electoral i el vicepresident Caña és el candidat continuista

Esports

Granollers

El president del BM Granollers durant els últims deu anys, Juanma Pérez Ortiz, anunciarà la seva dimissió aquest dijous 1 d'octubre, aprofitant el torn de precs i preguntes de l'Assemblea General Ordinària que el club celebrarà al vespre a l'Hotel Granollers, i en la qual -si no passa res estrany- s'aprovaran els pressupostos de la temporada 2009-2010. Tant bon punt va accedir al seu tercer mandat, l'abril del 2008, Pérez Ortiz ja va advertir que aquest era el seu últim projecte al capdavant del BM Granollers i que la seva intenció era no acabar el mandat si abans trobava un relleu de garanties per a la presidència. Doncs bé, el relleu és l'actual vicepresident econòmic, José Luis Caña.

Anunciada la dimissió, i seguint el que marquen els estatuts del club, en breu s'obrirà el període electoral, i durant aproximadament un mes es podran presentar candidatures a la presidència del club. Així, a principis o mitjans del mes de novembre s'haurien de celebrar eleccions. Això si es presenten diferents candidatures. Però només cal mirar enrere per adonar-se que el més probable és que només hi hagi una proposta, la continuista, que encapçalarà Caña. Si és així, evidentment, es proclamaria vencedora l'única candidatura presentada sense necessitat d'uns comicis. El més que probable futur president del BM Granollers va entrar a la junta directiva després de les últimes eleccions, i és el màxim responsable de l'àrea d'economia i màrqueting.

Durant aquests deu anys de Pérez Ortiz com a president, concretament des de la temporada 1999-2000 i fins ara, el BM Granollers ha fet grans avenços en totes les àrees. En la vessant esportiva s'ha aconseguit un creixement d'equips de fins a un 72 per cent. Un creixement que s'aprecia sobretot en l'aposta que s'ha fet per l'handbol femení des de la temporada 2003-2004: s'han cobert totes les categories i s'ha assolit l'ascens a la primera nacional. Durant la primera temporada que el Granollers va tenir equips femenins, les jugadores representaven un 13 per cent del planter. Actualment, el 29 per cent de jugadors del BM Granollers són noies.

També en la vessant formativa dels jugadors de base s'ha fet una bona feina. Una de les principals apostes de Pérez Ortiz ha estat la creació de la residència del BM Granollers, que acull actualment set joves jugadors que venen de fora i que, amb aquest equipament, poden desenvolupar la seva passió per l'handbol alhora que continuen formant-se en un ambient tutelat pel club. A més, s'ha aconseguit treure un rendiment esportiu molt alt dels joves formats al club, ja que la majoria de jugadors del primer equip han sortit de la pedrera.

En la vessant econòmica, Pérez Ortiz és el principal artífex d'un sanejament financer decisiu pel futur del BM Granollers. La temporada 1999-2000 el club va tenir uns ingressos de 776.065 euros. La temporada 2008-2009, ja amb el club i la fundació, es va saldar amb uns ingressos comptables de 2.731.922 euros, o el què és el mateix, una diferència del 252 per cent. Pel que fa al balanç consolidat del club i la fundació, en la temporada 1999-2000 el BM Granollers va tenir un actiu de 494.204 euros, mentre que el passat exercici 2008-2009 es va tancar amb un actiu d'1.094.700 euros; una diferència del 121 per cent. Pel que fa al deute del club, si fa deu anys era del 61 per cent del passiu, avui és del 24 per cent.

Edicions locals