L'estació de la Garriga podria canviar d'ubicació

Foment proposa agrupar la zona d'avançament i aparcament al sud del municipi

Societat

la Garriga

L'estació de trens de la Garriga podria canviar d'ubicació i desaparèixer del centre del municipi. El ministeri de Foment ha proposat a l'Ajuntament de la Garriga traslladar l'actual i perillosa parada de Renfe a la zona del carrer Guifré, al sud de la població, on hi ha unes quantes torres a una banda de la via i camps de conreu a l'altra. Aquesta proposta permetria eliminar el Puesto de Adelantamiento y Estacionamiento de Trenes (PAET) que hi havia projectat a la zona nord del municipi i traslladar-lo a la zona sud, on inicialment només es projectava un Puesto de Adelantamiento de Trenes (PAT).

Aquesta nova proposta de les administracions estatals permetria evitar el brutal impacte visual i acústic de la zona d'avançament i estacionament de trens que s'havia de construir a la zona nord del municipi, a tocar de diverses cases. Les obres, a més, obligarien a retallar un turó que hi ha a la zona. Tot plegat havia causat reticències i protestes per part dels veïns afectats. Amb la nova proposta, el PAET es concentraria a la zona sud del municipi, a l'alçada del carrer Guifré (veure mapa adjunt), de manera que s'evitarien construccions. És a dir, que si el projecte preveia un aparcament a la zona nord de la Garriga i un altre a la zona sud, ara només s'en faria un al sud de la població, on hi ha molt més terreny disponible. Això sí, als veïns de la Garriga l'estació els hi quedaria força més lluny del nucli urbà.

Tot plegat coincideix amb l'anunci de millora de les vies al seu pas per la Garriga fet per l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif) fa només unes setmanes. Concretament, la companyia estatal invertirà uns 90.000 euros en la instal·lació de tanques de seguretat a les estacions de les Franqueses del Vallès i la Garriga, i als trams de via més propers a les dues parades. Amb aquestes reformes es busca impedir el trànsit indegut de persones per la via i augmentar la seguretat, tant per a la circulació de combois com per als ciutadans. Segons informa Adif, la implantació de noves tanques es realitzarà en aquelles zones on passa més gent per punts no autoritzats. És el cas de les Franqueses i la Garriga.

Edicions locals