Els productes artesans de mig país se citen a Mollet

Aquest cap de setmana la plaça Prat de la Riba torna a acollir l'Agromercat

Societat

Mollet del Vallès

Productes artesans per tastar i comprar. Embotits, formatges, pa, coques, bunyols, vins, caves, cerveses, llegums, bolets, herbes, mel, melmelades, plats precuinats... Per llepar-se els dits i apropar-se aquests dissabte 3 d'octubre i diumenge 4 a Mollet del Vallès. I és que la ciutat torna a acollir l'Agromercat, concretament, la sisena edició d'aquesta fira d'alimentació que aplega productors d'arreu de Catalunya. Aquest any l'Agromercat torna al seu primer escenari, la plaça Prat de la Riba, on s'ubicaran les parades de productes agroalimentaris artesans vinguts de la Garrotxa, Osona, la Selva, el Bages, el Garraf, l'Anoia i el Vallès Oriental.

Precisament, la novetat més destacada d'aquesta edició és l'obertura de la participació a productors artesans de totes les comarques catalanes -fins ara havien de ser necessàriament d'un dels territoris participants en el projecte. Per aquest motiu, l'origen dels participants d'aquesta sisena edició de l'Agromercat serà més variat. Hi haurà desenes de productors de set comarques del país. Per tant, els productes que es podran tastar i comprar a la fira seran més diversos que en anys anteriors. Les parades estaran obertes el dissabte i el diumenge de les deu del matí a les dues del migdia i de dos quarts de cinc de la tarda fins a dos quarts de nou del vespre.

L'Agromercat es va celebrar per primera vegada a Mollet l'any 2003, emmarcat dins del projecte europeu Interreg, que va liderar el Consell Comarcal del Vallès Oriental. En aquella primera fira hi van participar productors de Mollet del Vallès, Elna (Catalunya Nord) i Castelló d’Empúries (Alt Empordà). L'èxit de les primeres edicions va fer que, un cop finalitzat el projecte, l'Agromercat continués amb un format diferent. Així, entre el 2006 i el 2008, es va fer un projecte conjunt entre quatre comarques catalanes: el Vallès Oriental, el Bages, el Garraf i l'Anoia, impulsat pels respectius Consells Comarcals.

L'actual edició també està impulsada pel Consell Comarcal, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Mollet i els ajuntaments de Granollers i Sant Celoni, els altres dos municipis de la comarca que també acolliran l'Agromercat. Granollers ho farà els dies 23 i 24 d'octubre i Sant Celoni el 7 i 8 de novembre.

Presentació de l'Associació Agroecològica de Gallecs
Emmarcat dins la celebració de l'Agromercat, aquest divendres 2 d'octubre a les vuit del vespre es presentarà la nova Associació Agroecològica de Gallecs, formada pels pagesos que conviuen i treballen a l'espai rural de Gallecs. L'Associació compta amb el suport del Consorci de l'Espai Rural, i el seu objectiu principal és assolir el desenvolupament rural sostenible per mitjà de l'agricultura ecològica i garantir el relleu generacional dels pagesos d'aquest espai agrari. L'Associació s'encarregarà de dinamitzar les accions relacionades principalment amb la potenciació de la pagesia, el foment i la difusió de la producció ecològica, l'elaboració i comercialització d'aquests productes de qualitat i de proximitat, així com la formació, la recerca, l'ús d’energies renovables, l'educació ambiental i la contribució a la mitigació del canvi climàtic.

Edicions locals